"Det är inte attraktivt", säger Luis Enrique om fotboll utan fans på läktaren. Arkivbild.
"Det är inte attraktivt", säger Luis Enrique om fotboll utan fans på läktaren. Arkivbild. Bild: Paul White/AP/TT

Luis Enrique vill inte se fotboll utan publik

Den spanska förbundskaptenen Luis Enrique ger inte mycket för den fotboll som hittills dragit i gång under coronapandemin.
– Jag tittade på Bundesliga och det är en sorglig syn, säger han.

ANNONS

Tyska Bundesliga blev först ut av de europeiska toppligorna att återuppta säsongen efter att coronaviruset försatt all fotboll i pausläge. Förra helgen spelades en full omgång – men inför tomma läktare. Något som inte uppskattades av alla, inte heller av den spanska förbundskaptenen Luis Enrique.

– Att spela utan supportrar är sorgligare än att dansa med sin egen syster. Det är inte attraktivt, säger han till basketshowen Colgados del aro.

– Jag tittade på Bundesliga och det är en sorglig syn. Man hör rösterna, man hör till och med förolämpningarna... man förlorar intimiteten i de bästa ögonblicken.

Han tillägger dock:

ANNONS

– Men man måste också förstå att det är en verksamhet som genererar massor av pengar, och även om det är långt ifrån hur det är när det finns supportrar på plats så kan det hjälpa till att hantera isoleringen.

Enrigue återvände till sitt jobb som Spaniens förbundskapten i november efter att ha lämnat posten i juni förra året för att ta hand om sin sjuka dotter som senare avled.

När nästa landskamp spelas är fortfarande osäkert efter att sommarens EM skjutits upp.

– I teorin borde landslaget spela träningsmatcher i september som vanligt. Men det finns viktigare saker just nu så vi måste ha tålamod, säger Enrique.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS