Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Ymer fick 6–3, 6–4 mot Gastão Elias och säkrade Sveriges 3–2-seger i Davis Cup-mötet med Portugal.

Lugn Ymer säkrade svenskt DC-playoff

Gastão Elias höll inte för pressen och slog sönder sin racket. Mikael Ymer behöll lugnet, vann gamet och till slut även matchen med 6–3, 6–4. Med segern fick Sverige 3–2 mot Portugal och är klart för playoff till högstaligan i Davis Cup.

Frustrationen och ilskan blev för mycket för Gastão Elias. Den 27-årige portugisen slog racketen i golvet ett par gånger och nöjde sig inte förrän två delar for åt olika håll.

På andra sidan stod Mikael Ymer och tittade på.

När spelet väl var igång igen tog han vara på sin motståndares mentala obalans, vann gamet och gick upp till 3–1 i andra set av Davis Cup-mötet i Kungliga tennishallen i Stockholm.

Sedan fortsatte den svenske 19-åringen att visa upp bra, stabil tennis och säkrade till slut segern via 6–3, 6–4.

- Det var svårt att gå in och spela felfritt när så mycket stod på spel, sade han i segerintervjun.

- Det här var framför allt en bra laginsats.

Efteråt var storebror Elias snabbt inne på centercourten och kramade om Mikael, samtidigt som åskådarna visade sin uppskattning med en stående ovation.

- När man hör det här stödet förstår man hur oerhört mycket det betyder, sade DC-kaptenen Johan Hedsberg till tennisplay.se.

Tack vare Mikael Ymers avslutning vann Sverige DC-mötet med Portugal med 3–2 i matcher. Den 14–16 september väntar playoff om en plats i högstaligan, World Group. Vilket motstånd som väntar lottas på tisdag.