Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Ludwigson gjorde Öis enda mål i matchen mot Frej.  Bild: NICKLAS ELMRIN
Gustav Ludwigson gjorde Öis enda mål i matchen mot Frej. Bild: NICKLAS ELMRIN

Ludwigson tvingades till byte

Öis skyttekung Gustav Ludwigson gjorde lagets enda mål men tvingades därefter att bytas ut på grund av skada i fotleden.
– Det är samma sak som har hänt minst tio gånger nu. Jag vet precis hur det känns och vad jag behöver göra, säger Gustav Ludwigson.

Inför matchen mot IK Frej hade Gustav Ludwigson med sina sju mål gjort flest i laget. Efter endast fyra minuter spelade i matchen var det dags igen. Ludwigson gjorde 1-0 och Öis tog ledningen i matchen.

– Jag vet inte vad målvakten gör men jag kollade upp och såg att det var en lucka och försökte få den på mål bara, säger Gustav Ludwigson.

Efter sitt åttonde mål i årets superetta tvingades Ludwigson av plan i andra halvlek. Det som spökar är en gammal skada i fotleden.

– Det är samma sak som har hänt minst tio gånger nu. Jag vet precis hur det känns och vad jag behöver göra, säger han.

Anfallaren byttes ut och fick sitta resten av matchen men enligt honom själv ska det inte handla om någon långvarig skada.

– Det gör tillräckligt ont för att inte kunna fortsätta matchen men nu gäller det bara att tejpa hårt igen och så har det gått över om några dagar igen, säger han.

Tränare Thomas Askebrand är inte heller orolig.

– Han har haft problem i ledbandet rätt länge och första tejpade han inte foten men då kom det som ett brev på posten. Jag tror inte det är någon fara, han ska nog kunna vara med till nästa vecka igen, säger Thomas Askebrand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.