Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arnaud Démare, till vänster, jublar över segern på den 18:e etappen i Tour de France.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ludvigsson hjälpte Démare till etappseger

Med blågul hjälp blev det fransk seger i Tour de Frances 18:e etapp under torsdagen.

Huvudkonkurrenterna om totalsegern fick vila (?) när den 18:e etappen i cykelklassikern Tour de France avgjordes på torsdagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De 171 relativt platta kilometerna mellan Trie-sur-Baise och Pau lämpade sig nämligen bättre för spurtkanoner än för allroundstarka bergs- och tempocyklister. Allra vassast in mot mål var fransmannen Arnaud Démare, som vann klungspurten närmast före landsmannen Christophe Laporte och den norska duon Alexander Kristoff och Edvald Boasson Hagen.

LÄS MER: Dramatisk Tour-etapp - stoppad klunga och dubbla vurpor

Tourens ende svensk Tobias Ludvigsson kör i samma team som Démare (Team Groupama - FDJ) och var en av de som gjorde ett stort jobb under loppet för att föra Démare till segern. Ludvigsson rullade till slut i mål som 145:a, nästan fyra minuter efter Démare och ligger på 71:a plats totalt med tre etapper kvar. 

Team Skys Geraint Thomas leder sammanlagt inför fredagens bergsetapp, lördagens tempolopp och triumffärden in i Paris på söndag. Britten har en minut och 59 sekunder tillgodo på Team Sunwebs Tom Dumoulin, Nederländerna, och ytterligare 32 sekunder till landsmannen, lagkamraten och regerande mästaren Chris Froome.