Ludvig Åberg. Arkivbild.
Ludvig Åberg. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Ludvig Åberg vinner sin första PGA-tourtävling

Ludvig Åberg går från klarhet till klarhet.
Nu har stjärnskottet vunnit sin första PGA-tourtävling.
– Om någon sagt att jag skulle vinna detta för några månader sen hade jag aldrig trott på det, säger Åberg i segerintervjun i Discovery+.

ANNONS

Ludvig Åberg har slagit igenom med besked i år och han var med och vann Ryder cup tidigare i höst.

På söndagen kom nästa stora seger när 24-åringen från Eslöv vann sin första PGA-tourtävling i Georgia i USA.

– Jag är fortfarande nervös. Jag ser det som ett privilegium att vara i den positionen som jag var i inför i dag. Jag hade några fina puttar som gick i dag. Detta har alltid varit en dröm för mig. Om någon sagt att jag skulle vinna detta för några månader sen hade jag aldrig trott på det, säger Åberg i segerintervjun i Discovery+.

ANNONS

Svensken har imponerat hela helgen och ledde inför söndagens avslutande runda.

Efter lördagens tredje runda sade Åberg att han försöker hålla huvudet kallt, och att det är "mycket kvar".

Klättrar till topp 50

Åberg lyckades hålla huvudet kallt, var avslappnad och kunde säkra segern i PGA-tourtävlingen – hans första i karriären. 24-åringen, som har stått för den ena fina prestationen efter den andra under hans debutår som proffs, har en seger den här säsongen, och den kom i Europatourtävlingen i Schweiz.

Ludvig Åberg gick den sista rundan på totalt 61 slag och nio under par. Tvåa blev kanadensaren Mackenzie Hughes, två slag bakom svenske golfstjärnan.

I och med segern kommer Åberg att klättra upp till topp 50 på världsrankningen, vilket garanterar spel i alla majors nästa år.

Segern ger dessutom klirr i kassan, Åberg vinner 1,5 miljoner dollar, runt 16 miljoner kronor, i prispengar.

Fakta: Ludvig Åberg

Född: 31 oktober 1999 i Eslöv.

Bor: Lubbock, Texas, USA.

Proffsdebut: I juni i år.

Världsrankning: 53:a (klättrar i och med segern upp till topp 50, vilket garanterar spel i alla majors nästa år).

Främsta meriter: Avslutade amatörkarriären som världsetta. Har under helgen säkrat karriärens första PGA-seger. Åberg har även spelat på Europatouren, där han vann i Schweiz i början av september, och var också med i Europas vinnande Ryder Cup-lag i Rom.

Aktuell: Segrare i PGA-tourtävlingen i Georgia, USA.

LÄS MER:Sveriges nya stjärna kommer lysa över hela världen

LÄS MER:Åberg upp i topp: "Nyper mig i armen"

LÄS MER:Jakten på PGA-tourkortet: "Dröm hela uppväxten"

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS