Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LUDVIG THUNMAN

"Ludde" hyllar landslaget efter succén i Ryssland

Ludwig Augustinsson, 24, hyllar landslagets insats under VM i Ryssland. Till nästa landslagssamling kan han dock ha en ny klubbadress.
– Vi får se vad som händer, säger han.

Han har varit given under Janne Anderssons tid som förbundskapten och har gjort det bra i VM. Men mot England räckte det inte till för vare sig Ludwig Augustinsson eller hans lagkamrater.

– Det känns tomt alltså. Luften har gått ur nu efter matchen. Det känns tomt, bara, säger han och fortsätter.

– Det var inte vår match helt enkelt. Vi kom inte upp i den nivå vi kan göra. Vi hade behövt göra ett mål när vi hade chansen att göra 1-0. Sedan hade vi några riktigt farliga möjligheter att får göra 2-1. Vi hade behövt det gör att få in ännu mer energi. För att kunna trycka på det sista, men målvakten gör en bra räddning. Det var inte vår dag helt enkelt.

Vad var den taktiska planen före matchen?

– Det var att göra det vi har gjort tidigare. Samma sak. Vara kompakta. Låta dem spela på utsidan. Det var egentligen det vi har gjort hela vägen. Men det funkade inte. Vi kom inte upp i den nivån. Då förlorar man mot ett lag som England. De är så pass bra.

Varför kom ni inte upp i den nivån?

– Det är så fotboll är. Ibland kommer man upp i nivå, vi har gjort det i många matcher, Nu hade vi inte det lilla sista. Vi hade behövt gjort något mål och inte släppa in de mål vi gör, det är normalt sett mål som vi kanske inte släpper in, så … Vi var inte tillräckligt skarpa helt enkelt.

LÄS MER: Spelarna om framtiden i landslaget: "Inte beredd att lägga ner jobbet"

Vad känner du själv? Är du trött?

– Trött och trött. Man kände sig ganska stark, när man får 1-0 emot sig och sedan 2-0 då blir det ganska tufft. Vi saknade kanske det sista lilla, vi hade behövt en boost av att få in ett mål. Vi fick inte det.

Kan du beskriva känslan inne i omklädningsrummet?

– Många var otroligt ledsna och besvikna. Det var väldigt tyst och sådär, man var lite känslosam för det har varit en lång turnering. Man hade hoppats på att gå till semi. Det fanns bra möjligheter. Så lyckas man inte komma upp och göra den perfekta matchen som krävs. Det är det som är otroligt tungt. Jag tror att om några dagar kommer man kunna se tillbaka och var stolt över detta, just nu känns det bara jobbigt.

Victor som du har spelat mycket tillsammans med tröstades av Lasse Richt efteråt. Extra känslosamt för honom?

– Ja, han mötte många lagkamrater, men det var känslosamt för många. Det är vissa som kanske försvinner. Får se nu om det är någon som tackar för sig. Jag har inte läst eller hört någonting än. Det är några som har gjort många landskamper, som kan ha gjort sin sista, då blir det känslosamt.

Vad betyder det om Granqvist slutar?

– Det vore otroligt, otroligt, otroligt tungt. Han är en ledare, han har gjort det så bra, han har varit outstanding och presterat sin bästa fotboll de två senaste åren. Jag tror i både klubb- och landslag. Det är ett otroligt tungt tapp. Han måste känna vad som är bäst för honom, vad som är bäst för kroppen. Vi får se vad han tar för beslut.

Det kommer ett EM-kval, hur ser du på landslagets framtid?

– Det var många som inte trodde att det här skulle hända för två år sedan. Vi har gjort något väldigt bra, jag tycker ändå att framtiden ser relativt ljus ut, vi har något vi kan bygga vidare på. Vi är några som är inkörda i systemet. Man hoppas att vi kan göra något sådant här igen.

Hur sammanfattar du ert VM?

– I slutändan får man ändå säga att det var en succé ändå. Det var inte många som trodde på det här. Det är svårt nu, när vi precis har förlorat, att säga stora ord.

– Man får låta det sjunka in och åka bort några dagar. Tänka igenom vad man har varit med om. Man har varit i bubblan, då är det svårt att sätta ord på det.

Vad väntar för dig nu?

– Det väntar semester. Det har varit en lång säsong. Började 2 juli förra året, så den har hållit på nu i drygt ett år nästan utan vila. Det blir någon veckas semester, några veckor. Sedan tillbaka till Bremen.

LÄS MER: Olsson om den begränsade speltiden

När du säger Bremen, det ryktas mycket om spelare som gör bra prestationer på VM, så även dig, vad tänker du om din framtid?

– Jag har inte tänkt så mycket. Vi har sagt, både klubben och min agent, vi skall ta allt efter VM. Vi skall träffas och se vad som händer. Det finns en del grejor att diskutera. Annars skall det bli skönt att komma bort lite och vila huvudet lite.

Vad har du för erbjudanden från annat håll?

– Det är inget jag vill kommentera nu, plus att min agent har inte heller velat säga något de senaste veckorna. Han har kanske en grej han vill säga till mig, det kan också handla om diskussioner med Bremen, i och med att de vill att jag skall stanna. Vi får helt enkelt se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.