Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Till vänster ser man hur Luca Corberi kastar en stötdämpare mot Paolo Ippolito. Till höger ser man slagsmålet som följde tävlingen.
Bild: Skärmdump

Luca Corberi slutar på livstid efter skandalscenerna

Luca Corberi slutar med motorsport på livstid – detta efter skandalscenerna där han bland annat kastade en bildel på en motståndare
”Den här episoden kommer bli ihågkommen som en av de värsta i sporten och det är något jag aldrig kommer glömma”, skriver han på Facebook.

Det var under söndagens karting-VM-final i Lonato som skandalscenerna ägde rum. Luca Corberi hade precis åkt av banan och tvingats bryta loppet efter en kollision.

Italienaren valde då att gå mot banan och kasta en bildel mot Paolo Ippolito – som han ansåg vara skyldig till kollisionen – när han körde förbi i full fart.

Senare attackerade han även Ippolito med både knuffar och slag.

Båda händelserna fångades på bild och fick bland annat förre F1-profilen Jenson Button att rasa.

Luca Corberi har nyss förstört sina minsta chanser att göra en karriär inom sporten tack vare hans avskyvärda beteende. Hans far äger banan och man kan se honom köra in en kille i väggen. Stäng av dem båda på livstid, tack”, skrev han på Twitter.

LÄS MER: Luca Corberi i blåsväder efter skandalscenerna – Jenson Button rasar

Nu har Corberi tagit bladet från munnen. På sin Facebooksida delar han sina tankar efter söndagens skandalscener.

På sin Facebooksida meddelar Corberi att han lägger av med motorsport – på livstid.

”Jag skulle vilja be om ursäkt till motorsporten för det jag gjort. Det finns inga ursäkter för att förklara varför jag gjort något så skamligt, detta är något jag aldrig gjort under mina 15 år och jag hoppas verkligen inte det kommer göras av någon annan i framtiden.”

Lägger av med all motorsport - på livstid

Vidare berättar han att han, efter loppet, bett domarna att ta ifrån honom hans licens. Men att de inte har rätten att göra detta enligt internationella regler.

Därför har han tagit saken i egna händer – han väljer att sluta med motorsport på livstid.

”Jag har beslutat mig för att inte delta i någon annan motorsport för resten av mitt liv. Det är inte självrättvisa, det är helt enkelt det enda rätta. Min familj har deltagit i karting sedan 1985. Vi har sett den (sporten) växa, vi har sett de bästa och värsta delarna med den.

Den här episoden kommer bli ihågkommen som en av de värsta i sporten och det är något jag aldrig kommer glömma.

Jag ber inte om överseende, för jag förtjänar det inte. Jag kommer acceptera straffet som krävs till fullo.

Jag skriver i dag för att säga att jag är ledsen, även om det inte räcker. Eftersom alla dåliga saker som hände under den här tävlingen, det värsta någonsin, trots allt gjordes av mig. En kille som älskade den här sporten och som, efter den värsta dagen i hans liv, fortfarande kommer minnas sina goda racing-minnen.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.