Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Luca Corberi i blåsväder efter skandalscenerna – Jenson Button rasar

Luca Corberi är skandalföraren motorsportsvärlden talar om.
På sociala medier sprid klipp där han först kastar en bildel på en förbipasserande motståndare och även senare går till fysisk attack.
”Stäng av honom på livstid”, skriver förre F1-profilen Jenson Button på Twitter.

Karting är kanske inte sporten som vanligtvis får de stora rubrikerna världen över.

Så är dock fallet efter karting-VM-finalen i Lonato, men det är knappast några positiva ord som skrivits.

På twitter sprids två skandalklipp som en löpeld.

Det första klippet visar hur en förare, som står vid sidan av banan, kastar en så kallad frontspoiler som sitter på karten mot en av förarna som kör förbi i full fart.

Enligt sajten Racefans ska det vara italienaren Luca Corberi som väljer att göra detta. Bakgrunden ska vara att han kört av banan och tvingats bryta, vilket han anser vara Paolo Ippolitos fel – vilket ledde till att han han kastade bildelen mot honom.

Enligt sajten ska tävlingsjuryn konstaterat att Ippolo inte hade en chans att undvika den kollisionen som fick Coberi att köra av banan och bryta tävlingen.

Det hela är en stor skandal i sig – men det slutade inte där.

Ett annat klipp visar även hur Luca Corberi väljer att attackera Paolo Ippolito efter racet. I klippet ser man hur Corberi springer fram och knuffar Ippolito innan han utdelar slag.

Jenson Button rasar på Twitter

Klippen har som sagt blivit virala och många har reagerat kraftigt över vad som hände i Lonato. Det hela mynnar ut i ett stort slagsmål.

En av dem är förre Formel 1-föraren Jenson Button. På twitter kräver han krafttag mot Corberi.

”Luca Corberi har nyss förstört sina minsta chanser att göra en karriär inom sporten tack vare hans avskyvärda beteende. Hans far äger banan och man kan se honom köra in en kille i väggen. Stäng av dem båda på livstid, tack”, skriver Button på Twitter.

I skrivande stund har inte det internationella motorsportsförbundet Fia, som arrangerar karting-VM, kommit med något besked kring eventuella straff.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.