Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Formstarka medeldistansaren Lovisa Lindh siktar på svenskt rekord på Diamond League-galan på Stockholm stadion.

Lovisa Lindh i rekordjakt på Stadion

Lovisa Lindhs 800 meter är sista grenen i Diamond League-tävlingarna på Stadion. Förhoppningsvis kan hon sätta punkt för galan med ett svenskt rekord.

Lovisa Lindh strålar av självförtroende när hon kommer gående i sommarhettan på Stockholms stadion, med drygt ett dygn kvar till loppet som kan bli hela galans höjdpunkt.

I Oslo i torsdags var Lindh bara tre hundradelar från svenska rekordet. Nu hoppas 25-åringen på att springa ännu snabbare och radera Abeba Aregawis tid 1.59,20 från historieböckerna.

- Det kändes väldigt, väldigt bra på Bislett och tre hundradelar är ju ingenting, säger hon.

- Det är klart att rekordet är en stor målsättning med den här sommaren. Sedan hade jag väl kanske inte riktigt trott att jag skulle vara så nära det i första loppet.

"Rullat på bra"

Sedan i juni förra året har Lovisa Lindh kapat sitt personbästa med 2,5 sekunder och närmat sig världseliten med stormsteg. Ett brons i EM följdes av en semifinalplats i OS i somras, och om det inte varit för ett snedsteg hade Lindh sannolikt också knipit en medalj i inomhus-EM i våras.

- Det har rullat på väldigt bra med träningen och jag har inte haft någonting som stört mig. Det handlar om att få kontinuitet och det har jag verkligen fått, säger göteborgskan.

I torsdags blev hon fyra och var endast besegrad av medaljörerna från OS i Rio. I Stockholm är Francine Niyonsaba, Burundi, den enda från den "omöjliga" topptrion som står på startlinjen.

- Jag räknar med att öppningsfarten kommer bli ungefär densamma, sedan får vi se hur mycket jag har kvar i benen. Det ska bli extra kul att tävla på hemmaplan nu när det har gått så bra, säger Lindh.

Ståhl vill vinna igen

Tidigare på eftermiddagen ska Daniel Ståhl försöka ta veckans andra Diamond League-seger. Allra helst med ett kast över drömgränsen 70 meter.

- Det hade varit en fin känsla. Eller i alla fall 68,41 och kasta längre än vad Ricky (Bruch) kastade här, säger stockholmaren Ståhl.

- Det ska bli kul, det är hemmaplan och polarna kommer och hejar.

Vid segern i Oslo kastade Ståhl som längst – 68,06 – i sista försöket. Men på lördagens presskonferens var han och kollegorna Sandra Perkovic och Fedrick Dacres ändå rörande överens om att det inte är bra att herr- och damtävlingen mixas och pågår samtidigt i årets Diamond League.

- Det tar för lång tid, två och en halv timme. Man blir trött och det är svårt att hålla fokus hela tävlingen. Det är ingen annan gren än diskus där man gör så här, säger svensken.