Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Lovande säsongsdebut för hopparna

Melker Svärd Jacobsson och Michaela Meijer, båda tävlande för Örgryte IS, säsongsdebuterade i tyska Potsdam i helgen. Där blev det personligt rekord för den förstnämnde.

Det var en tävling med hård konkurrens för Melker Svärd Jacobsson, men som tydligt visade att han är med på allvar och slåss mot världseliten. I andra försöket tog Melker Svärd Jacobsson 5.68, vilket är nytt personligt rekord inomhus. Det räckte till en andraplats bakom VM-tvåan Piotr Lisek från Polen och han slog bland annat VM-sexan Axel Chapelle. Med 5.68-hoppet är han trea i världen i år, skriver friidrott.se.

Förra veckan skrev vi om Armand "Mondo" Duplatis, som blev snuvad på sitt nya juniorvärldsrekord efter en arrangörsmiss.

Läs också: Världsrekordet ogiltigt efter arrangörsmiss

Han fick en ny chans i lördags att uppdatera rekordet, men hoppade "bara" 5.60.

Michaela Meijer hade det också kämpigt och blev delad åtta på 4.21 tillsammans med två tyska stavhoppare. Vann gjorde Irina Zhuk från Vitryssland med 4.51, samma resultat som tvåan och trean.

I Sverige var det flera andra svenska friidrottare som säsongsdebuterade i helgen. Under söndagen hoppade Fabian Delryds höjdhopp i Sätra där han slog personligt rekord med 2.26 i sista försöket. Längdhopparen Erica Jarder gjorde comeback på Quality Hotel Games i Växjö efter att ha blivit mamma förra året och segrade med resultatet 6.05. I herrtävlingen vann Thobias Nilsson Montler överlägset på 7.69 och höjdhopparen Sofie Skoog klarade 1.89 i andra försöket, åtta centimeter högre än säsongsinledningen förra året.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.