Loui Sand tillbaka på handbollsplanen efter könskorrigeringen

Handbollsstjärnan Loui Sand gör comeback. 28-åringen har gjort sin första träning med allsvenska Kärra.
– Jag känner mig verkligen som en vanlig snubbe i laget, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Loui Sand avslutade karriären som proffs i franska Fleury samt landslaget 2019, och har sedan dess genomgått en könskorrigering.

Nu är han tillbaka på handbollsplanen i moderklubben Kärra.

– Det kändes så rätt på alla sätt. När jag har fått frågan tidigare om jag ska spela handboll igen har jag svarat olika varje gång. Jag har nästan känt mig som en mytoman eller en psykopat samtidigt, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER:Förbundskaptenen inför avgörandet: ”Sävehof knapp favorit”

Den senaste tiden har 28-åringen känt att han vill ge handbollen en chans. Och det blir en stor utmaning.

– Jag är faktiskt den enda transkillen i världen, vad jag vet i alla fall, som gör detta i handbollsvärlden. Jag kan inte gå efter några förebilder utan allt det här går jag igenom själv på många sätt.

ANNONS

Planen är att fortsätta träna med Göteborgslaget och drömmen är att göra mål i allsvenskan.

– Jag känner mig verkligen som en vanlig snubbe i laget. Det är helt underbart. Det kändes så rätt på alla sätt, säger Sand.

Ola Palmström/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS