Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Loui Sand invigde Stockholm Pride

Handbollsprofilen Loui Sand invigde under onsdagen årets Pridefestival på Östermalms IP i Stockholm. Där riktade han bland annat kritik mot Sverigedemokraterna.
– Jimmie Åkesson och hans partimedlemmar skapar problem, sa Sand enligt Expressen.

Under talet tog han upp hur det är att växa upp som adopterad, svart och annorlunda, och rasismen som allt jämt finns i vardagen.

– Men jag är otroligt tacksam över att jag har fått växa upp i Sverige, fått lära mig hur det är att vara medmänniska och de mjuka värdena, och hur det är att vara annorlunda – även om jag hatat skiten dag in och dag ut, säger han.

Han riktade även kritik mot Sverigedemokraterna och partiledare Jimmie Åkesson.

– Är det något jag vet på riktigt så är det att Jimmie Åkesson och hans partimedlemmar, ni skapar problem. På riktigt. Det ni säger är så otroligt orealistiskt, på riktigt alltså. Jag saknar ord, sa Sand enligt Expressen.

Han fortsatte:

– Det handlar inte om att vi inte ska ta upp invandringsfrågan, utan att vi ska göra det på rätt sätt utan att vara rädda.

2019 valde Sand att avsluta sin landslagskarriär på damsidan för att genomgå en könskorrigering. I september i fjol gjorde han debut med Kärra HK på herrsidan och blev då den förste transsexuella spelaren i den svenska elithandbollen.

LÄS OCKSÅ: Loui Sand historisk – första transpersonen inom herrhandbollen

LÄS OCKSÅ: Loui Sand har slutat spela matcher med Kärra

LÄS OCKSÅ: Loui Sand om självmordstankarna och resan mot att bli man