Lotta Schelin har hittat nytt jobb – för Frölunda

Lotta Schelin, 34, valde nyligen att lägga karriären på hyllan. Nu har fotbollsprofilen hittat ett nytt jobb – det i Frölunda Indians.

ANNONS
|

30 augusti valde Lotta Schelin att ge beskedet att en lång spelarkarriären är över. Ett besked som fick Schelin att bli rörd till tårar.

– Jag har varit lite tom de senaste dagarna, sa Schelin då.

Beslutet att lägga av kom efter att anfallsstjärnan varit sjukskriven i över ett år efter en smäll i en match när hon spelade för FC Rosengård. Något som gjorde att hon till slut kände sig tvungen att lägga av.

– Det har varit ett tufft år och det är fortfarande tufft. Jag har lyssnat på läkarna. Risken är alldeles för stor för att gå ut på en plan igen. Jag har en otrolig känslighet med min nacke och min huvudvärk, sa Schelin.

ANNONS

LÄS MER: Schelin lägger karriären på hyllan: "Hade velat avsluta på annorlunda sätt"

Schelin har sagt att hon inte är klar med fotbollen utan vill jobba med sporten på något sätt i framtiden.

LÄS MER: Schelin öppnar för roll i GFC

Nu har dock 34-åringen hittat ett nytt jobb – inom idrotten men inte för en fotbollsklubb. Lotta Schelin har fått en projektanställning hos Frölunda Indians. Vad exakt den rollen går ut på är ännu oklart men under onsdagen ska Schelin och Frölunda utveckla vad samarbetet går ut på

"Frölunda HC och Schelin har under hösten fört diskussioner som landat i ett intressant samarbete för bägge parter", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Frölunda meddelar att klubben och Schelin kommer berätta mer om samarbetet på onsdagen.

Lotta Schelin

Född: 27 februari 1984 i Trångsund.

Bor: Göteborg.

Klubbar: Mölnlycke (2000-01), Göteborg FC (2001-08), Lyon (2008-16), FC Rosengård (2016-18).

Landskamper/mål: 185/88.

Utmärkelser i urval: Diamantbollen 2006, 2011, 2012, 2013, 2014. Fifas världslag 2007.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS