Los Angeles Lakers makalösa ring – dyrast genom tiderna

Över 800 ädelstenar och en hyllning till döde legendaren Kobe Bryant. När Los Angeles Lakers förevigade NBA-titeln gjorde man det med de, enligt flera medier, dyraste mästerskapsringarna i ligans historia.

ANNONS
|

Efter en drygt två månaders ”semester” var det återigen dags för världens bästa basketspelare att snöra på sig skorna och spela igen.

Natten till onsdagen drog NBA igång med ett Los Angeles-derby i Staples Center. Innan mötet med Clippers firade dock Lakers titeln som man säkrade i oktober en sista gång.

LÄS MER:Succé i återkomsten – slog gamla laget

I flera sporter är det tradition att mästaren firar sin senaste titel med att hissa en flagga under hemmapremiären, detta valde dock Lakers att avstå från att göra.

Inför matchen meddelade klubben att man kommer vänta med att hissa flaggan tills dess att fans kan komma till arenan.

ANNONS

”Vår flagga väntar på Lakers-familjen. Tack, alla fans”, skrev klubben på twitter inför matchen.

Däremot hade man den så kallade ring-ceremonin. En tradition i Nordamerika är nämligen att mästarlaget får en specialdesignad ring för att föreviga titeln.

Så inför matchen fick Lebron James, Anthony Davies och stjärnorna sina ringar för titeln som säkrades i coronabubblan i Orlando i höstas.

Dyraste ringen genom tiderna

Och låt oss säga att Los Angeles Lakers slog på stort när ringarna beställdes. Enligt flera amerikanska medier, bland annat USA Today, blev det de dyraste ringarna i NBA:s historia.

Ringen är gjord av Jason of Beverly Hills och kollar man beskrivningen, ja då är det lätt att förstå att priset, som inte offentliggjorts, skenade.

LÄS MER:Rudy Goberts monsterkontrakt – värt 1,6 miljarder

Ringen, som är gjord i guld, är nämligen utsmyckad med hela 805 ädelstenar, bland annat vita och gula på 15,50 karat.

En hel del av ringen handlar, som brukligt, om symbolik.

I mitten av ringen har man gjort den lila Lakers-loggan av 17 stycken ametist-stenar på 0.95 karat. 17 för att symbolisera antalet titlar klubben vunnit genom historien, 0.95 för de 95 dagar som Lakers spelade slutspelet i coronabubblan i Orlando.

De gula diamanterna på .52 karat ska symbolisera antalet segrar Lakers hade i grundserien. Runt hela ringens klack finns också lagets totalt 17 titlar i form av årtal.

ANNONS

Just klacken går att öppna upp, och därinne hittar man alla klubbens pensionerade nummer.

LÄS MER:NBA-stjärna missar andra raka säsongen

Lakers med en hyllning till Kobe Bryant

Till sist finns även en hyllning till Kobe Bryant, legendaren som dog i en helikopterolycka tidigare i år.

Varje ring är personlig och har spelarens nummer på ena sidan, bakom numret finns det en mamba – Bryants smeknamn var ”The Black Mamba”.

LeBron James, lagets absolut största stjärna, var nära vän med Kobe Bryant. Efter att han tagit på sig ringen valde han att peka upp mot himlen.

LÄS MER:Durant tillbaka – efter 552 dagars frånvaro

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS