Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Los Angeles Dodgers-stjärnan testades positiv – under finalen

Los Angeles Dodgers blev mästare i natt.
Med under firandet fanns stjärnan Justin Turner – trots att han fått lämna matchen på grund av ett positivt covid-19-test.
”Vi tänker inte exkludera honom från någonting”, säger lagkamraten Mookie Betts enligt ESPN.

Natten till måndagen vann Los Angeles Dodgers World Series för första gången sedan 1988. Detta efter att man slagit Tampa Bay Rays med 4–2 i matcher.

– Det här är surrealistiskt. Vi har jobbat så hårt, våra hjärtan har krossats så många gånger, säger LA:s Austin Barnes.

Segern blev knappast mindre ljuv med tanke på att det klassiska laget tagit sig till hela tre finaler de senaste fyra åren.

– Man jobbar så hårt för det, och så förlorar man och det gör ont. Man känner att man svikit, säger kastaren Clayton Kershaw om de tidigare finalförlusterna.

– Känslan av att äntligen ha gjort det, att uppdraget är slutfört, är overklig. World Series – det kan ingen ta ifrån dig.

LÄS MER: Covid-19-smitta i Kungälvs HK

Testades positiv under finalen

Men som konstaterat är det annorlunda tider. Pandemitider. Vilket Dodgers-stjärnan Justin Turner blev varse om.

Mitt under brinnande final blev han nämligen tagen ur matchen efter att han testats positiv för covid-19, det skriver New York Times.

– Det svider. Jag har inte haft en chans att prata med Justin än. Jag vet inte riktigt vad som hände. Allt jag vet är att jag var tvungen att ta honom ur matchen efter den sjunde inningen. Jag försöker fortfarande förstå, jag längtar efter att träffa honom, säger lagets tränare Dave Roberts enligt tidningen.

Firade med laget - trots positivt test

Till en början syntes inte Justin Turner till när hans LA Dodgers firade World Series-viktorian – men senare under firandet kunde man se hur han dels höll i trofén, dels pratade med sina lagkamrater.

LÄS MER: Coronasmitta i Önnered – hela truppen har testats

Detta alltså trots att han testats positiv för covid-19.

”Tack till alla som hört av sig! Jag mår bra, inga symptom alls. Jag fick uppleva alla känslor du kan föreställa dig. Jag kan inte förstå att jag inte kunde vara ute där och fira med grabbarna. Jag är så stolt över det här laget och jag är otroligt glad för staden LA.”, skriver han själv på Twitter.

Enligt lagkamraten, Mookie Betts, var det en självklarhet att Turner skulle vara med och fira.

Trots det positiva testet.

”Han är en del av laget. Glöm allt det där, han är en del av laget. Vi tänker inte exkludera honom från någonting”, säger han enligt ESPN.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.