Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lockar NHL-ikonen med öl och muffins

Jaromir Jagr har fortfarande inte skrivit kontrakt med någon NHL-klubb, trots att free agent-marknaden har varit öppen i en och en halv vecka. Nu kommer ECHL-laget Florida Everblades med ett humoristiskt förslag.

Jaromir Jagr producerade 46 poäng på 82 grundseriematcher i NHL under fjolårssäsongen men dumpades av Florida Panthers. Free agent-fönstret har varit öppet sedan den 1 juli och sedan dess har NHL-spelarna med utgående kontrakt varit tillgängliga för andra klubbar.

De största namnen har snappats upp vid det här laget men det finns fortfarande flera framstående NHL-namn som ännu saknar klubbadress och en av dem är den 45-årige veteranen Jaromir Jagr.

Håller plats i truppen öppen

Nu kommer ECHL-klubben Florida Everblades med ett stående erbjudande, som bör betraktas som en passning med glimt i ögat. Klubben skriver på sin hemsida:

"Härmed kan vi meddela att vi håller en trupplats öppen för NHL-veteranen Jaromir Jagr."

Klubben listar 16 anledningar till varför veteranen skulle vara sugen på att skriva på. Bland annat lockar man med att spelarbussens kyl är fullproppad med muffins och Cola light, samt ett erbjudande som innebär att en varmkorv, öl och vin kostar två dollar.

Får bli "helgkrigare"

Eftersom 45-åringen kanske blir avskräckt av pendlingsavståndet på 90 minuter föreslår Florida Everblades PR-ansvariga, Alex Reed, att Jagr får bli en så kallad "helgkrigare".

– Vi är öppna för att låta Jaromir bli en "helgkrigare". Han behöver bara komma hit och spela hemmamatcherna på fredagar och lördagar. Vi kan till och med skicka en praktikant som kan skjutsa honom om det behövs, säger Alex Reed på klubbens hemsida.

ECHL är en liga på mellannivå i Nordamerika och flera av ECHL-klubbarna är farmarlag till AHL-klubbar som är farmarlag till NHL-klubbarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.