Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deppigt i Ljungskile.

Ljungskile åker ur superettan

För två år sedan kvalspelade de för en plats i allsvenskan. Nu tvingas Ljungskile SK börja om i division 1.

I toppen var allt avgjort, men i superettans bottenstrid slogs tre lag in i det allra sista om att undvika nästjumboplatsen som skulle betyda nedflyttning tillsammans med redan klara jumbon Ängelholm.

Hemma mot Gais kunde Syrianska, beroende på hur det gick för Värnamo, undvika kvalplats – men vid förlust mot Gais samtidigt som lokalkonkurrenten Assyriska och Ljungskile tog varsin seger så skulle plötsligt Syrianska befinna sig under nedflyttningsstrecket.

Men trots att det fanns så många möjliga utgångar på bottenstriden så hade det när slutomgången blåstes av inte hänt någonting alls i tabellen.

"Bara besviken"

Ljungskiles klara 1–3-förlust hemma mot Trelleborg gjorde att laget aldrig var nära att kunna hota Assyriska om kvalplatsen.

- Jag är bara besviken. Vi släpper in väldigt billiga mål, jobbar i uppförsbacke och någonstans kändes det hela tiden att vi saknade spetskompetens i vissa delar av laget, säger Zoran Lukic till TV4 efter att degraderingen var ett faktum.

Den före detta allsvenske guldtränaren klev in i ett krisande LSK i somras men har alltså inte lyckats med uppdraget att rädda klubben kvar i andradivisionen.

- Jag är besviken och naturligtvis är jag en del av laget. Jag kan inte bara lasta spelarna för allting. Kanske borde jag ha gjort vissa saker på ett helt annat sätt, säger han.

Tror på återkomst

Nu väntar en omstart i division 1 för den lilla klubben som spelade allsvenskt 2008 och kvalade upp till allsvenskan så sent som för två höstar sedan:

- Men LSK har genomlevt mycket, mycket tuffare tider och det här är ett tillfälle att kunna förändra saker och ting som inte varit bra det här året. Och jag är övertygad om att man har en plan över hur man ska bli en elitförening igen, säger Zoran Lukic.