Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förre landslagspelaren i fotboll Fredrik Ljungberg blir assisterande tränare i Arsenal. Arkivbild.

Ljungberg: "Jag ser verkligen fram emot det"

Fredrik Ljungberg får en ny stor roll i Arsenal. Svensken blir assisterande tränare i A-laget. "Jag ser verkligen fram emot det här", säger 42-åringen.

Den engelska fotbollsklubben Arsenal gör förändringar i organisationen för att förbättra utvecklingen av unga spelare, och göra steget mellan ungdomsakademin och A-laget mindre.

En del i förändringen blir att Fredrik Ljungberg får en betydligt större roll. Från att ha varit tränare för U23-laget blir han nu assisterande tränare i A-laget bredvid spanske managern Unai Emery.

42-årige Ljungberg kommer att ha ett stort ansvar för de unga spelarna i Premier League-laget och arbeta tätt ihop med ungdomstränarna i klubben.

"Jag ser verkligen fram emot möjligheten att fortsätta utveckla och arbeta med de unga spelarna som är på väg att slå sig in i förstalaget, och att arbeta sida vid sida med Unai och hans stab och hjälpa Arsenal att vinna titlar", säger han till Arsenals webbplats och fortsätter.

"Jag ser fram emot att jobba i den nya strukturen och att få dela med mig av min erfarenhet och kunskap om vad som behövs för att lyckas på den här nivån."

Som spelare i Arsenal mellan 1998 och 2007 var Ljungberg firade stjärna. Landslagssvensken vann Premier League två gånger, FA-cupen vid tre tillfällen och spelade en Champions League-final (2006, förlust mot Henrik Larssons Barcelona).

Han inledde sin tränarkarriär i Londonklubbens U15-lag 2016. Efter att ha varit assisterande i tyska Wolfsburg en sväng 2017, återvände han till Arsenal 2018 och tog då över U23-laget.