Livstidsavstängda Legkov och Belov får tävla i Sverige

Under onsdagen briserade bomben – de ryska skidkåkarna Alexander Legkov och Jevgenij Belov stängs av från OS på livstid. Trots detta är man anmälda till längdskidpremiären i Gällivare om i november.

ANNONS
|

Beslutet om de ryska skidåkarna Alexander Legkov och Jevgenij Belov, som stängts av på livstid från att tävla i OS, också ska förbjudas ställa upp i andra tävlingar dröjer.

Internationella skidförbundet (Fis) tänker inte inleda sin utredning förrän Internationella olympiska kommittén (IOK) i nästa vecka tagit beslut om ytterligare fyra ryska skidåkare som var med i OS i Sotji. Ryssland misstänks ha fuskat med skidåkarnas dopningsprover.

"När domarna i alla sex fallen har meddelats av IOK kommer Fis Doping Panel att granska dessa sex fall och utfärda de nödvändiga åtgärderna. De aktiva har rätt att få förhören omgående. Det kommer att tas hänsyn till att världscupen startar i slutet av november", skriver Fis.

ANNONS

Legkov och Belov är anmälda till längdskidpremiären i Gällivare om drygt två veckor. Ryssarna får ställa upp om inte Fis hunnit ta beslut innan dess.

– I princip kan man säga att ingen arrangör får hindra någon att delta i en tävling, så länge vederbörande har sin Fis-licens, så att säga, sade Stefan Nieminen, pressansvarig för tävlingen.

ANNONS