Liverpools Roberto Firmino, till vänster.

Liverpools kross: "Svaret var världsklass"

Liverpool körde över Arsenal och vann med hela 5–1. Segern – tillsammans med Tottenhams överraskande förlust mot Wolverhampton – innebär att laget utökar sin ledning i Premier League.

|

Arsenal tog förvisso ledningen i den elfte minuten genom Ainsley Maitland-Niles, men därefter var det bara Liverpool det handlade om.

– Det är en fantastisk tid att vara Liverpoolspelare, säger Virgil van Dijk till BT Sport.

Roberto Firmino var en starkt bidragande orsak till krossen då han stod för ett hattrick. Två av målen kom inom loppet av tre minuter strax efter Arsenals ledningsmål – det senare av de två var dessutom ett riktigt solonummer.

Sadio Mané fixade 3–1 i den 31:a minuten och precis innan paus satte Mohamed Salah förkrossande 4–1 på straff.

Hemmalaget fick sin andra straff för kvällen 20 minuter in i andra halvlek när Firmino gjorde sitt tredje mål i matchen och fastställde slutresultatet 5–1.

"Var världsklass"

– Vi var riktigt bra och gjorde precis det vi ville. Svaret på Arsenals mål var världsklass. 5–1 mot Arsenal händer inte så ofta, så jag är väldigt nöjd med spelarna, sade tränaren Jürgen Klopp till BBC.

För serieledaren kunde året inte ha slutat på ett bättre sätt. Förutom den egna krossen åkte Premier League-tvåan och jagande Tottenham på en plump hemma mot Wolverhampton.

Tottenham hade ledningen med 1–0 inför den andra halvleken men då rasade laget, som kom från fyra raka ligasegrar, ihop och förlorade med 1–3 efter tre insläppta mål på en kvart.

Kane målskytt

Harry Kane var den som gav hemmalaget ledningen i matchen när han läckert satte 1–0 med fel fot i den 22:a minuten. Men Wolverhampton tog över matchen helt i andra halvlek och vändningen inleddes i den 72:a minuten då Willy Boly kvitterade med en nick. Tio minuter senare sköt Raul Jimenez in 2–1 mellan benen på Toby Alderweireld i försvaret.

När Helder Costa sedan kom fri mot mål och satte 3–1 var skrällen ett faktum.

Tottenham ligger kvar på andra plats i tabellen, men är nu nio poäng från ledande Liverpool.