Det blev plattfall för Sadio Mane och hans Liverpool mot Swansea.

Liverpool förlorade mot jumbon

Seger mot ligaettan Manchester City. Sedan väntade ligajumbon Swansea. Då förlorade Liverpool oväntat med 0–1.

|

Liverpool spräckte ligaettan Manchester Citys långa förlustfria svit i Premier League efter deras 4–3-seger i den senaste ligaomgången. Men mot seriejumbon Swansea sprakade det inte alls.

Ett par minuter innan halvtid nickade Liverpools Virgil van Dijk ner bollen, efter en hörna, framför fötterna på Swanseas Alfie Mawson som förvaltade det gynnsamma läget väl och placerade in ledningen bakom Loris Karius.

Liverpool jagade sedan en kvittering, en kvittering som var en stolpträff borta. I matchens sista minut skickade den från baklängesmålet så olycklige van Dijk iväg ett fint inlägg men Roberto Firmino knoppade bollen i stolpen och Adam Lallana lyckades inte ta vara på returen.

Swansea, som föll tillbaka och försvarade under stora delar av matchen, kunde i stället ta hem tre viktiga poäng i bottenstriden.

Förlusten innebär att Liverpool ligger kvar på fjärdeplatsen med 47 inspelade poäng och Swansea kliver upp på 20 poäng, lika många som nästjumbon West Bromwich.