Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Listan släppt – stjärnornas pengaregn under senaste tolv månaderna

Alla sporter har fått ta en paus under coronakrisen. Något som dock inte verkar synas särskilt mycket i flera av stjärnornas plånböcker – däribland Roger Federer som tjänade mest av alla.

Den ekonomiska tidskriften, Forbes, hade nyligen sammanställt en lista som visade att Naomi Osaka var den bäst betalda kvinnliga idrottaren under de senaste tolv månaderna. Hon hade då dragit in hela 360 miljoner kronor.

LÄS MER: Osakas rekord – bäst betalda kvinnliga idrottaren någonsin

Även om det är en summa som många andra bara kan drömma om så är det långt upp till toppen när Forbes nu släpper motsvarande lista för de manliga idrottarna.

LÄS MER: Rönnberg letade i själen – och hittade fem nya år

Där är det inte längre Lionel Messi och Cristiano Ronaldo som toppar. Istället har tennisstjärnan Roger Federer smitit förbi i toppen. Något som har att göra med den stundande coronakrisen som lett till att Messi och Ronaldo och flera andra tvingats gå ner i lön.

– Coronaviruset har tvingat fotbollsstjärnor som Ronaldo och Messi att gå ner i lön, vilket har banat vägen för att en tennisspelare nu toppar listan för första gången någonsin, säger Forbes redaktör Kurt Badenhausen och fortsätter:

LÄS MER: Elin Rubensson ska bli mamma – missar hela säsongen

– Den globala hälsokrisen visar att när världsekonomin går neråt så påverkas även de allra rikaste idrottarna, säger Badenhausen.

Även om Roger Federer inte har kunnat dra in några prispengar på ett par månader så märks det knappt i hans plånbok. För enligt Forbes tjänade han ändå lite mer än en miljard kronor – varav hela 94 procent kom ifrån reklamuppdrag.

LÄS MER: Coronaviruset slår hårt mot sponsormarknaden

Bakom Roger Federer kommer både Messi och Ronaldo innan Neymar kniper fjärdeplatsen före LeBron James.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.