Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

LISTA: Här är OS-stjärnorna som tjänar mest

Stora delar av världens idrottselit samlas i Rio för att delta sommarens OS-turnering. Vilka som kommer att lyckas bäst återstår att se - men redan nu har det amerikanska basketlandslagets Kevin Durant placerat sig som etta på en lista. Lönelistan.

Lönelistorna inför OS är släppta. Novak Djokovic, Usain Bolt och Serena Williams är några av de allra största världsstjärnorna som för tillfället befinner sig på OS. Och alla tre befinner sig på topp tio när det gäller vilka som tjänar mest av alla OS-idrottare. Men allra högst upp på listan finns ingen av dem. I stället toppas listan av det amerikanska basketlandslagets Kevin Durant. Med en inkomst på 481 miljoner kronor om året tar han hand om förstaplatsen tätt följt av just Novak Djokovic, som tjänar 478 miljoner kronor om året. 

Just det amerikanska basketlandslaget har flera spelare som tjänar sanslösa summor. Både Carmelo Anthony, Kyrie Irving och Paul George tar också plats på topp tio-listan. Tillsammans tjänar de amerikanska basketherrarnas lag över två miljarder kronor, bara i rena spelarlöner. 

Serena Williams är enda kvinna som tar sig in på topp tio-listan. Tennisdrottningen har en årsinkomst på 249 miljoner kronor.