LISTA: 20 OS-stjärnor du inte får missa i Rio

Många av världens största idrottsprofiler är samlade för att tävla i OS i Rio de Janeiro. GP-sporten har listat 20 stjärnor som du inte får missa.

ANNONS
|

Sverige har flera medaljchanser i Rio. Simstjärnan Sarah Sjöström och nyblivne British Open-mästaren i golf, Henrik Stenson, är två namn att hoppas på. Båda finns med på vår lista över stjärnor som du bör hålla koll på under de 31:a olympiska sommarspelen.

I de två fotbollsturneringarna finns flera välkända ansikten, Barcelonas anfallareNeymar och Rosengårds Marta är två som måste prestera på toppför att hemmanationens lagska lyckas.

En stjärna som kan vinna vinna flera guldär den spektakulära amerikanskan Simone Biles, 19. Hon har total kontroll över sina 145 centimeter och har redan vunnit tio VM-guld i gymnastik.

Världsettorna i tennis, Novak Djokovic och Serena Williams, går självklart för guld. Och i simning riktas strålkastarljuset motamerikanerna Katie Ledecky och Michael Phelps.

ANNONS

Spelens klarast lysandestjärna är Jamaicas Usain Bolt. Världsrekordinnehavaren på 100 och 200 meter har vunnitsex OS-guld och tio VM-guld. Är han fortfarande världens snabbaste man? Natten mot måndagen den 15 augusti får vi svaret.

I bildspelet högst upp i artikeln finns GP-sportens bildspel över 20 stjärnor du inte får missa i Rio.

ANNONS