Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnea Ström under en universitetstävling i fjol.

Linnea Ström bra med i Phoenix

Den svenska golftalangen Linnea Ström inledde fredagen som en doldis på 25:e plats. Inför de avslutande rundorna i Phoenix LPGA-tävling ligger nu den svenska rookien trea.

Efter en runda på 65 slag, näst bäst i hela startfältet, klättrar Linnea Ström till en delad tredjeplats efter andra dagens spel. Men det hade kunnat bli ännu bättre. Efter 17 hål hade svenskan noterats för nio birdies och åtta par.

På det 18:e, ett par 4-hål, blev det en dubbelbogey när hon gjorde ett av få misstag. Inspelet hamnade i en bunker och bollen låg pluggad i sanden. Ström behövde två slag för att ta sig ur bunkern, men lade sig då inte bättre än att hon tvingades till en chip och en enputt.

- Jag var inte perfekt från tee i dag, men träffade några fairways bra ändå. Sedan hade jag mycket bra inspel och närspel och fick några korta birdieputtar på de första hålen, säger Linnea Ström till LPGA-tourens hemsida.

22-åriga Ström gör sitt första år på touren och har nu hamnat i hetluften för första gången.

- Jag är inte van vid många åskådare som tittar på. Det är lite ovanligt, säger Linnea Ström, som har sitt mål klart för helgen.

- Jag vill sluta överst i resultatlistan. Men det är ju första gången jag är i den här situationen så jag har egentligen inga höga förväntningar. Jag vill spela lika bra som i dag, så vi får se hur långt det räcker.

Med sammanlagt tio slag under par ligger Linnea Ström två slag bakom kinesiskan Yu Liu och sydkoreanskan Sung Hyun Park, som delar ledningen. Anna Nordqvist gick runt på 66 slag och ligger delad 27:a, sex slag från tätduon.

Övriga svenskar har spelat klart i tävlingen.