Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Linnea Ström är klar för LPGA

Linnea Ström har kvalificerat sig till nästa års LPGA tour efter att hon slutat på en femteplats i Symetra tour.
– Det känns väldigt bra. LPGA har alltid varit en dröm, säger 21-åringen.

Hovåstjejen Linnea Ström, som bor i Arizona för att satsa på en karriär som golfproffs, har nu uppnått ett av hennes stora mål: ett kort till LPGA touren.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hon har tidigare berättat för GP om hennes satsning, som fick henne att lämna collegestudierna på Arizona State University ett och ett halvt år tidigare än planerat.

LÄS MER: Linnea Ström ska bli bäst i världen

"Kommer bli tufft"

Inför den 21:a deltävlingen i Symetra tour, som är farmarliga till LPGA, låg hon på en tredjeplats. Topp-tio skulle få ett direktkort till LPGA. Linnea Ström hade kortet i säkert förvar redan innan tävlingen eftersom det var säkert att hon inte skulle hamna utanför topp-tio, och blev till slut femma.

– Jag har nått en ny nivå i mitt spel och Symetra tour har varit en bra förberedelse inför LPGA, säger Linnea Ström i en TV-intervju med Symetra tour.

När tävlingen inleddes var hon rankad 554:e bästa golfproffset i världen, nu är hon rankad 356:a. En otrolig prestation för nykomlingen. Femteplatsen i Symetra tour gav henne en prispeng på nästan 650 000 kronor.

– Jag har lärt mig så mycket i den här touren. Det har varit så mycket nytt för mig, vilket det också bli nästa år i LPGA. Jag är beredd på att det kommer bli tufft.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.