Linn Svahn om VM-misslyckandet: ”Tuffaste dagarna i min karriär”

Linn Svahn misslyckades i VM och sa inte ord offentligt på 15 dagar. Nu berättar hon i en intervju med Expressen om det tuffa mästerskapet.
– Det var de tuffaste dagarna i min skidkarriär, säger 21-åringen.

ANNONS
|

Linn Svahn kom till VM i Oberstdorf som stor guldfavorit i sprint. Väl där slogs hon ut redan i semifinal i den inledande sprinten och det blev också hennes enda tävling under mästerskapet.

Efter besvikelsen i sprinten gjorde Svahn en kort intervju i mixade zonen med SVT med efter det valde hon att inte uttala sig mer i Obersdorf.

LÄS MER:Torgny Mogrens kritik mot Linn Svahn: ”Som en trotsig tonåring”

I en intervju med Expressen berättar hon nu om det tuffa mästerskapet och varför hon varit tyst sedan sprinten i VM.

– Jag ville bena ut vad som hänt för mig själv. Och det var bättre att ni fick fokusera på de andra som åkte så bra, säger hon till tidningen.

ANNONS

LÄS MER:Skada bakom Svahns medaljmiss: "Är hämmad"

På frågan hur hon mådde under VM 21-åringen:

– Det var de tuffaste dagarna i min skidkarriär. Det blev verkligen allt på samma gång. Jag hade ju tänkt komma hem från Oberstdorf med fyra medaljer. I stället kom jag med med noll. Ändå hade jag det väldigt kul på hotellet, trots att det var tufft för mig. Det har ju inte varit som att jag dött där.

Redo för avslutningen

Nu är Svahn i Schweiz och redo för världscupavslutningen i helgen.

– Nu får jag ju åka – så det här ska bli kul, säger hon till Expressen.

Världscupen avslutas i Engadin i Schweiz i helgen och för damerna är det 10 kilometer klassisk stil på lördag och 30 kilometer fristil på söndagen.

LÄS MER:Linn Svahn var slagen på förhand – se och lär av Sundling

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS