Linn Söderholm knep SM-guldet på redkordtid

Linn Söderholm knep SM-guldet på 3 000 meter hinder i Borås. Sävedalenlöparen gjorde detta på en tid som både innebar personbästa och arenarekord.

ANNONS
|

– Det var jag inte riktigt beredd på, säger 25-åringen till SVT.

Det gick undan när 3 000 meter hinder avgjordes under SM-tävlingarna i Borås. Först i mål kom 25-årige Linn Söderholm som sprang på personbästa 9:48.01, vilket var drygt en och en halv sekund snabbare än tvåan Emilia Lillemo.

– Jag är jätteglad för mitt guld, säger Sävedalenlöparen till SVT.

LÄS MER:Sagnia om rekordet: "Det där ser långt ut"

Sju av de tio löparna slog antingen ett personbästa eller säsongsbästa. Just tempot var något som förvånade Linn Söderholm något.

– Det hade jag nog inte riktigt trott. Sen var väl min plan att om ingen annan skulle sätta fart så fick väl jag sätta någon form av fart, men det här tempot var jag inte riktigt beredd på ändå.

ANNONS

LÄS MER:Bengtssons säsong över – funderar på framtiden

Satte nytt arenarekord

Som om det inte vore nog med ett personbästa så satte även Söderholm ett nytt arenarekord när hon knep SM-guldet.

– Jag visste att jag var i bra form. Jag tyckte att jag var väldigt bra i början på säsongen, sen fick jag aldrig riktigt till det med en bra tid. Men det var väldigt kul för mig att det blev ett så snabbt lopp i dag, för ett pers är alltid roligt. Och jag har aldrig slagit ett arenarekord, så nu är jag väldigt nöjd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS