Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Lina Hurtig jublar efter att ha gjort 1–1 under onsdagens Champions League-åttondelsfinal mot Sparta Prag på Generali Arena.

Linköping i slagläge – blytungt för Rosengård

Regnigt och tuffare än väntat. Men Linköping fick till slut med sig ett bra resultat, 1–1, från den första Champions League-åttondelsfinalen borta mot Sparta Prag. Desto mer dystert ser det ut för Rosengård, som förlorade med hela 0–3 borta mot Chelsea.

Svenska mästarlaget Linköping fick det något tuffare än väntat mot Sparta Prag.

Men landslagsyttern Lina Hurtig räddade till slut kvällen med sitt 1–1-mål, vilket ger ett bra utgångsläge inför returen nästa vecka.

- Det var tufft i dag, men vi stod upp bra och vet att vi kommer att rulla ut dem när de kommer till vår hemmaplan. Jag tror inte att de kommer att orka eller hinna med om vi får fart på bollen, säger Linköpings Kosovare Asllani till Corren.

- Det var väldigt viktigt att få ett resultat här, och vi har med oss ett bortamål. På hemmaplan ska vi rulla ut dem.

Nära seger

Hemmalaget gick ut hårt, pressade högt och bemästrade ösregnet bäst inledningsvis. Ledningsmålet kom strax efter paus när amerikanskan Kylie Strom placerade en högklassig frispark i det vänstra krysset.

Men Linköping lyfte spelet efter målet, och det dröjde inte mer än till den 54:e minuten innan Hurtigs mål kom. Kosovare Asllani fångade upp en lång boll längs högerkanten och slog ett lågt inlägg. Där slet sig Hurtig loss från försvararna och kämpade på något sätt in kvitteringen.

I matchens slutminuter var Nicoline Sørensen på vippen att ge segern till Linköping. Med en lätt vickning slog hon bollen mellan två försvarare, rundade dem in i straffområdet och sköt. Men Megan Dorsey i Sparta Prag-målet touchade bollen precis tillräckligt för att den skulle studsa några centimeter utanför stolpen.

Tremålsunderläge för Rosengård

För Rosengård är vägen till kvartsfinal om inte omöjlig så i alla fall extremt tuff. Chelsea inledde onsdagens match i ett virvlande tempo och skapade mängder med farliga målchanser tidigt. Zecira Musovic i Rosengårdmålet stod emot länge, men i den 33:e minuten fick hon ge sig när Fran Kirby lurade två försvarare och skruvade in 1–0 i det bortre hörnet.

Rosengård hade svårt att skapa heta chanser, och i stället fortsatte Chelsea sin offensiv. I den 66:e minuten fick den tidigare Rosengårdsstjärnan Ramona Bachmann lite för mycket utrymme till vänster i straffområdet och kunde kontrollerat trycka in 2–0. Några minuter senare misslyckades också Malmölaget med att få undan bollen och Gilly Flaherty kunde sätta slutresultatet 3–0 från nära håll.

I returen i Malmö nästa onsdag måste Rosengård plocka fram något alldeles extra om inte Champions League-spelet ska ta slut redan då.