Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

David Lingmerth spelar vidare i US Open. Arkivbild.

Lingmerth ende svensk kvar i US Open

För Henrik Stenson och Alex Norén är det färdigspelat. Men David Lingmerth har klättrat till 24:e plats och får spela vidare i US Open. Han är fem slag från ledarkvartetten efter halva tävlingen.

David Lingmerth följde upp sin inledande 73-runda med att gå på 69 slag under fredagen, efter fyra birdies på de sista nio hålen. Totalt är han två under par och i ett ganska bra slagläge inför helgens golfande.

Stenson och Norén hade det tyngre på Erin Hills-banan i Wisconsin och har fått en dålig start på majoråret. Stjärnduon missade kvalgränsen i US Masters i april och har nu även spelat klart i US Open redan efter två dagar. Stenson gick andra varvet på 73 slag och slutade totalt tre över par – två från "cutten" på +1. Norén slutade på totalt +6 och tävlingens fjärde svensk, Daniel Chopra, på +13.

Stjärnfallet var stort och flera toppspelare missade kvalgränsen. De tre bästa på världsrankningen – Dustin Johnson (+4), Rory McIlroy (+5) och Jason Day (+10) – hör till skaran som inte får fortsätta spela i helgen.

Leder på sju under par gör engelsmännen Paul Casey och Tommy Fleetwood och amerikanerna Brian Harman och Brooks Koepka.

Rickie Fowler, USA, som ledde efter 65 slag första dagen, behövde 73 slag på andra rundan och är ett slag bakom ledarna.