Zlatan Ibrahimovic blev utbytt i halvtid när han gjorde comeback från start i Premier League-mötet mellan Manchester United och Burnley.

Lingard räddade Unitedpoängen

Första matchen från start i Premier League efter skadan blev inte vad Zlatan Ibrahimovic och hans Manchester United hade hoppats. Inhoppande Jesse Lingard räddade dock hemmalaget från total misär hemma mot Burnley. Gladare var det i London, där Harry Kane hade en historisk målfest.

|

När Zlatan Ibrahimovic stod med i startelvan som släpptes timmen innan avspark på Old Trafford så fastslog det att det skulle bli en första efterlängtad Premier League-start för svensken efter hans knäskada.

Den blev dock varken långvarig eller framgångsrik.

United fick inte spelet att stämma och Zlatan syntes inte mer än en misslyckad konstspark i knävecket på lagkamrat Marcus Rashford innan han byttes ut i halvtid.

Lingard räddade pinne

Burnley gjorde desto mer – och det tidigt. Ashley Barnes hittade rätt på ett frisparksinlägg i tredje matchminuten och Steven Defour ökade på med en direkt frispark i mål i 36:e.

United skulle dock få med sig en poäng – till slut. Och det var Zlatans ersättare i halvtid som ordnade den.

Jesse Lingards reducering tidigt i andra halvlek såg länge inte ut att följas av något alls.

Men i första övertidsminuten hittade den engelske mittfältaren och inhopparen rätt igen.

Det gav Uniteds andra raka 2–2-match i ligaspelet.

Mönster som återupprepade sig från förra ligaomgången fanns även i London, där Harry Kane gjorde hattrick i sin andra raka ligamatch när Tottenham slog Southampton med 5–2.

Historisk Kane

Det var dock inte bara vilket hattrick som helst.

Den engelske anfallaren hade inför matchen möjlighet att slå målrekord sett till antal mål under ett kalenderår – vilket han inte dröjde länge med att göra.

Med 1–0, hans 37:e i ligan för året, passerade han Alan Shearers målrekord från 1995.

Med 2–0, hans 38:e i ligan och hans 55:e totalt inräknat landskamper, passerade han dessutom Barcelona och Argentinas Lionel Messi och tog över platsen som 2017 års bästa målskytt i hela Fotbollseuropa.

Hattricket fastställdes med 25 minuter kvar att spela när han chippade in 5–1.

Även i de södra delarna av London gjorde man sitt för att inte tappa mark i toppstriden, dock inte med samma målmässiga glamour.

Álvaro Morata och Marcos Alonsos mål i början av andra halvlek gav Chelsea en 2–0-seger hemma mot Brighton.

Målfest i Liverpool

I kvällens sista match besegrade Liverpool ett håglöst Swansea med 5–0. Philippe Coutinho inledde målskyttet med ett vackert skruvat skott, otagbart för Swanseas målvakt Lukasz Fabianski.

Tidigt i andra halvlek bättrade Liverpool på ledningen när Coutinhos brasilianske landslagskollega Roberto Firmino kyligt stötte in en träffsäkert slagen Coutinho-frispark. Högerbacken Trent Alexander-Arnold gjorde sitt första Premier League-mål med besked när han dunkade in 3–0 via ribban innan Firmino och sedan Alex Oxlade-Chamberlain satte fyran och femman.

Liverpool behåller därmed greppet om fjärdeplatsen, en poäng före Tottenham.