Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Lindström sjuk i körtelfeber

ANNONS
|

Svenske skidskyttestjärnan Fredrik Lindström har blivit sjuk i körtelfeber.

Enligt landslagsläkaren Lykke Tamm har sjukdomen upptäckts i ett tidigt skede.

"Körtelfeber drabbar väldigt olika så vi vet ännu inte vart det tar vägen i Fredriks fall. Vi har ett VM i vinter där Fredrik vill tävla och vi gör allt vi kan för att det ska bli så", säger läkaren i ett pressmeddelade.

Lindström körde den inledande singelmixedstafetten i världscuppremiären i slovenska Pokljuka men har inte tävlat sedan dess.

"Det känns väldigt tråkigt att behöva avbryta tävlandet såhär i inledningen av säsongen. Men jag ska fokusera på att vila och så snabbt som möjligt vara tillbaka på skidorna. Jag har sett fram emot den här säsongen och har självklart fortfarande sikte på att vara i bästa möjliga form till hemma-VM i mars", säger Lindström i ett uttalande.

ANNONS

Lindström var med i det stafettlag som tog OS-guld i Pyeongchang i våras.

TT

Fakta: Körtelfeber

Symtomen liknar halsfluss men är vanligtvis kraftigare vid körtelfeber. Körtelfeber orsakas oftast av ett virus.

Vanliga symtom kan vara: Ont i halsen, feber, trötthet, huvudvärk, ont i kroppen, tappad aptit, svullna lymfkörtlar på halsen, i armhålorna och ljumskarna, förstorade och röda halsmandlar med gråvit beläggning, illaluktande andedräkt.

Symtomen går oftast över på två till tre veckor. Däremot är det vanligt att man känner sig trött under en längre tid, ibland i flera månader.

Den första månaden efter att man insjuknat ska man undvika kraftig ansträngning och framför allt kontaktsporter.

Det finns ingen särskild behandling mot viruset, utan det går ut på att försöka lindra symtomen.

Källa: www.1177.se.

ANNONS