Lindström sänkte Djurgården

Skellefteås Joakim Lindström är glödhet just nu. Mot Djurgården var han isens stora dominant när Skellefteå efter stora besvär till slut kunde vinna med 3–2. Ett mål och en assist från Lindströms klubba innebär att ledaren av SHL:s poängliga producerat 19 poäng på sina 13 senaste matcher.

ANNONS
|

- Poängligan är inget jag funderar på. Jag försöker bara hjälpa laget så gott jag kan, säger Skellefteåforwarden, som var nöjd med lagets insats i den tredje perioden.

- Djurgården gav oss tufft motstånd och är duktiga på att sätta press. Det hade kunnat sluta hur som helst men med lite tur och skicklighet kunde vi vrida över matchen till oss.

ANNONS

Djurgården inledde bäst

Djurgården föll med flaggan i topp, gjorde en helhjärtad arbetsinsats och höll jämna steg med Skellefteå långt in i slutperioden.

- Vi gör en bra match. Lite synd bara att vi inte kunde ett sätt att vinna, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson, som nu fick se sitt lag förlora för åttonde gången i rad.

Ändå började Stockholmslaget bäst.

Niclas Bergfors har inte haft någon lyckad säsong i Linköping. Flytten till Djurgården ser däremot ut att kunna bli ett lyft. I hans andra match för sitt nya lag antecknade sig 30-åringen för första gången i målprotokollet.

Efter 9.11 i mittenperioden gav han Djurgården ledningen med 1–0. Bergfors bröt själv ett Skellefteåuppspel och kunde till slut lyfta in pucken i öppet mål efter ett intensivt jobb av lagkompisarna. Målet var signifikativt för Djurgårdens insats. Stockholmslaget slåss för en plats i slutspelet, visar bra karaktär och hög arbetsmoral.

- Men vi gör inte tillräckligt med mål, säger Robert Ohlsson.

ANNONS

"Skellefteå är bra"

Skellefteås förstakedja med Joakim Lindström i spetsen har så här långt under säsongen varit oerhört giftig i numerärt överläge, nu fick hemmalaget flera chanser att spela powerplay utan att lyckas. Men fjärde gången Skellefteå fick spela fem mot fyra small det till slut bakom Mikael Tellqvist i Djurgårdens mål. 1–1-målet efter 10.53 i mittenperioden kom faktiskt på en kontring där Bud Holloway med ett snärtigt handledsskott prickade rätt vid bortre stolpen.

Två snabba mål i början av den tredje perioden satte Skellefteå i vinstläge.

Först knyckte Joakim Lindström pucken från Djurgårdens Markus Ljungh och satte sedan pucken i nät efter 5.31. Bara halvminuten senare pangade Emil Djuse på från blålinjen och via Jimmie Ericssons skridsko gick pucken i mål till 3–1.

- Skellefteå är ett bra lag. Avgörande blev 2–1-målet när Ljunghs klubba gick av, säger Djurgårdens tränare.

Djurgården gav allt för att komma tillbaka in i matchen och reducerade till 3-2 genom Mikael Ahlén två minuter från slutet. I slutsekunderna prickade Linus Hultström sedan stolpen men Skellefteå lyckades hålla undan.

ANNONS
TT

ANNONS