Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Stålberg var den ende som lyckades göra mål när Tre Kronor slog Tyskland med 1–0. Sverige var bland annat svagt i powerplay.

Lindström om powerplay-spelet: "Enklare"

Slovenien, Sydkorea – och Sverige. Det är lagen som har OS-turneringens ineffektivaste powerplay.

Mot Norge hade Tre Kronor powerplay i 8.40 minuter, varav 1.30 var fem mot tre, utan att göra mål.

Mötet med Tyskland bjöd på ett igenkännande mönster: noll mål – trots spel i numerärt överläge vid tre tillfällen varav en gång med två spelare mer i 1.10 minuter.

- Vi måste ta mer skott. Inte söka efter det perfekta avslutet, sade Joakim Lindström, som har varit en av Sveriges powerplay-spelare i OS-turneringen i Sydkorea.

- Vi vill få utdelning i powerplay, det är inget snack om saken. Det har vi inte fått på två matcher och det gäller att hitta en väg till att få det.

För Lindström handlar vägen om att ta till den enklare metodiken.

- Det är det gamla vanliga: det gäller att komma till bra skott, sätta upp varandra så att man kan få bra skottlägen samtidigt jobba med folk framför mål. Det är det vi måste göra bättre, sade han.

Förbundskapten Rikard Grönborg:

- Vi måste fortsätta att hitta rätt personal. Intentionen måste vara att hitta skott först och efter det kanske vi kan hitta lösningar. Men skotten måste finnas där, sade han.

Enligt Grönborg kan det bli aktuellt att testa andra spelare i gruppspelsavslutningen mot Finland på söndag.

- Jag måste titta på matchen igen, men i går (i torsdags) tycker jag ändå vi skapade chanser, vi hade 18 avslut vilket är ganska bra i PP. Men i dag (på fredagen) var det inte det.