Det var i slutet av november som Lindome GIF:s ungdomsplan förstördes. Nu är det klart att ungdomarna får klara sig utan planen i minst ett halvår.
Det var i slutet av november som Lindome GIF:s ungdomsplan förstördes. Nu är det klart att ungdomarna får klara sig utan planen i minst ett halvår. Bild: Patrick Borg

Lindomes fotbollsungdomar blir utan gräs ett halvår

Ungdomarna i fotbollsklubben Lindome GIF blir utan gräs i minst ett halvår, detta sedan klubben fick sin plan sönderkörd en natt i slutet av november.
– Det kommer ta tid innan det blir bra gräs. Mitten av juni kanske, och då är jag positiv, säger Patrick Borg, planskötare i klubben.

ANNONS
|

Det var efter en helg i november som Patrick Borg kom tillbaka till jobbet på måndagsmorgonen och fick se en otrevlig överraskning. En av föreningens elvamannaplaner hade fullständigt körts sönder.

LÄS MER: Ungdomsplan i Lindome totalförstörd i helgen

Patrick Borg reagerade med bestörtning.

– Jag trodde det var vildsvin som hade varit där först. Golfklubben i närheten har haft problem med det. Men det var andra svin, sade han i en intervju med GP.

Gräset är dött

Nu har han gått igenom planens skador och kan konstatera att Lindome GIF:s aktiva barn och ungdomar blir utan sin gräsplan i minst ett halvår.

ANNONS

– Gräset är ju dött där de har kört. Jag måste lägga ny jord och så om gräset. Men det kan jag inte göra nu, just nu försöker jag bara jämna till hålorna. De har verkligen kört rally bra där, säger Borg.

Allt hänger på hur kall eller mild vintern blir när man kan sätta igång såarbetet. När man väl sått gräset tar det två till tre månader innan det blir spelbart, menar Patrick Borg.

– Tidigast i mitten av juni. Juli kanske till och med.

Lindome GIF har ungefär 600 aktiva fotbollsspelare i klubben. De har en konstgräsplan som de får dela på under tiden, men till våren – när matcherna drar igång – kan det bli trångt att samsas.

– Vi behöver nog inte flytta verksamheten men vi får köra längre på kvällar och helger istället, säger Borg.

Ryktet går

Han vill passa på att rikta ett stort tack till Mölndals kommun som hjälpt klubben ekonomiskt vilket betyder att man inte behövt ta pengar från ungdomsverksamheten.

– Det räcker väl med att de inte får någon fotbollsplan.

Många ortsbor har hört av sig till Patrick Borg och är arga. De flesta frågar om de har någon aning om vem som ligger bakom buskörningen. Han säger sig ha några namn på listan.

ANNONS

– Klart ryktena går men jag vill inte anklaga någon utan bevis. Jag hoppas att de erkänner själva och hjälper mig fixa planen. Jag är helt övertygad om att det kommer komma fram till slut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS