Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Lovisa Lindh blev fyra i Oslo. Arkivbild.

Lindh nära Aregawis svenska rekord

Tre hundradelar från Abeba Aregawis svenska rekord. Lovisa Lindh slog till med en drömstart på säsongen på Bislett. Och det kommer mera. Då springer hon på Stockholms stadion.

1.59,23 i hård konkurrens på 800 meter visade att Lindh blir att räkna med den här sommaren. Hon kapade sitt personbästa med 18 hundradelar.

- Jag kunde inte ha fått en bättre start på säsongen. Jag är väldigt förväntansfull inför den här sommaren.

Förvånad?

- Både och. Jag har pendlat lite men vetat att jag är i bra form. När jag sprang 1 500 meter här i Norge kändes det väldigt, väldigt bra.

- Samtidigt har det inte alltid varit så att jag fått ett bra första lopp på säsongen, men det kändes grymt bra på uppvärmningen.

- 58,2 är den bästa öppning jag haft, säger 25-åringen som kom fyra och pressade OS-medaljören Margaret Nyairera Wambui.

Sprang utan respekt

Lindh vara bara sex hundradelar bakom kenyanskan och taktiken var klar från start:

- Jag skulle bara in och satsa och inte ha någon respekt för världens bästa löpare. Med 150 kvar hade jag krafter och de kom på utsidan och jag ville bara vara med. Jag tänkte "shit, nu spurtar jag mot en medaljör på OS här", men jag hade mycket krafter.

Caster Semenya, Sydafrika, vann på 1.57,59 före Burundis Francine Niyonsaba på 1.58,18. Lindh hade hela prispallen från OS i Rio de Janeiro att tampas med på Bislett.

- Helt sjukt, egentligen.

TT: Och väldigt nära det svenska rekordet?

- Jag vet. Men det kommer ett lopp på söndag också. På hemmaplan.

"Fräsch på söndag"

Hon är inte oroligt för att urladdningen i Oslo ska påverka hennes möjligheter att göra ett allvarligt menat försök att slå Aregawis rekord på Stadion.

- Nej, jag har två dagars vila mellan loppen. Ett 800-meterslopp sliter inte jättemycket. Man springer hårt i två minuter. Under ett träningspass är man tröttare. Jag ska nog vara fräsch på söndag. Det hoppas jag. Det beror lite på förhållandena också, säger Lindh.

Khaddi Sagnia hade en jobbigare kväll. Med 6,26 som bäst i längdhoppet fick hon inte göra mer än tre hopp och efteråt ville hon inte prata om misslyckandet.