Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Lindgren vann det åttonde heatet i deltävlingen i speedway-VM på Friends arena.

Lindgren och Lindbäck föll i semi

Det blev ingen final på hemmaplan. Däremot närmade sig Fredrik Lindgren medaljplatserna i VM-totalen tack vare en riktigt stökig speedwaykväll på nationalarenan i Solna. Ur stöket klev slovenen Matej Zagar fram – och körde hem sitt andra raka GP.

Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck tog sig båda till semifinal med åtta poäng vardera, i en jämn och intensiv VM-deltävling på Friends Arena. Väl i semin hamnade svenskduon i samma heat, tillsammans med grundseriesegraren och GP-ledaren Jason Doyle, Australien, och Bartosz Zmarzlik, Polen.

Det visade sig bli en allt för tuff uppgift.

Svenskarna, som fick starta på de två ytterspåren, lyckades aldrig hota varken Doyle eller Zmarzlik, och missade båda en final på hemmaplan.

Zagar vann igen

I den andra semifinalen blev det omkullkörningar och omstart två gånger om. Först ryske Emil Sajfutdinov som uteslöts efter fall. Därefter australiske Chris Holder som uteslöts efter att domarna ansett att han puttat ned danske Peter Kildemand, som tack vare uteslutningar tog sig till final tillsammans med Matej Zagar.

Väl i finalen var det Matej Zagar i blå hjälm som dundrade i väg och överraskande tog sin andra raka GP-seger, vilket tog upp honom på åttonde plats i serien.

- Jag är riktigt glad i dag. Jag vann de två sista heaten och de är de som räknas, sade slovenen i segerintervjun på innerplan.

Lindgren knappar in

Trots semifinaldebaclet tog Fredrik Lindgren in på medaljplatserna inför de två avslutande VM-deltävlingarna. Detta då hans främsta medaljkonkurrenter i totalen hade en ännu tyngre afton på ovalen på Friends arena. Polacken Patryk Dudek, tvåa inför sammandraget, körde bland annat omkull i det 13:e heatet, och missade överraskande semifinal. Även landsmannen Maciej Janowski missade fortsatt körning, med minsta möjliga marginal. Britten Tai Woffinden inledde med två uteslutningar och kunde inte resa sig från den tunga starten. Emil Sajfutdinov körde fint. Allt som allt innebar det att Fredrik Lindgren fortsatt är fyra totalt, nu tre poäng efter Dudek och blott en efter Janowski, med Sajfutdinov fem bakom.

Ledande Jason Doyle drog dock ifrån – med besked. Den australiske föraren fick en fantastisk kväll, som inleddes med 14 poäng och bäst resultat av alla i grundserien och tre poäng till i semin. Att det "bara" blev en tredjeplats och en pinne i finalen gjorde nog inte allt för mycket skada på Doyles chanser att ta hem VM-titeln senare i höst.