Douglas Lindelöw var med hästen Zacramento med i det svenska laget som tog EM-silver på Ullevi i somras. Bild: Bildbyrån.
Douglas Lindelöw var med hästen Zacramento med i det svenska laget som tog EM-silver på Ullevi i somras. Bild: Bildbyrån.

Lindelöw på läktaren under SM-klasserna

Douglas Lindelöw skulle bli helgens stora namn vid SM-tävlingarna i Billdal. Men när stjärnhästen vilas tvingas han stå över tävlingen.…– Jag får sitta på läktaren när det gäller SM-klasserna, säger ryttaren.

ANNONS
|

Han är en av de klarast lysande stjärnorna inom svensk ridsport. När inomhus-SM i banhoppning avgörs i Billdal är han ett av affischnamnen. Men nu meddelar 26-åringen att han inte kommer till start i seniortävlingen. Hästen Zacramento är inte tillgänglig och då fanns inga andra alternativ.

– Jag kommer inte rida själva SM-klasserna. Jag har egentligen bara Zacramento som går de största klasserna och han fokuserar på världscup. Så jag har egentligen behov av fler hästar som går Grand Prix-nivå. Tanken var från början att jag skulle ha en annan häst med men det kommer jag dessvärre inte att ha, säger Douglas Lindelöw.

ANNONS

"Många starka minnen till Göteborg"

Men till Billdal kommer han ändå. Han kommer till Göteborg med sex hästar som ska tävla i andra klasser.

– Det är lovande yngre hästar som ska dit och samla erfarenhet. Det är hästar som jag tror på framöver och som kanske kommer rida SM om något år eller två.

I somras var Douglas Lindelöw del av det svenska lag som tog EM-silver på Ullevi. Han trivs bra i Göteborg, och inte minst i Billdal.

– Jag har många starka minnen kopplade till Göteborg. EM på Ullevi var såklart en fantastisk tävling och ett lag-silver var otroligt roligt. Jag är även ambassadör för Gothenburg Horse Show som går till våren. Och i takt med att man rider mer och mer internationellt på de större tävlingarna får man välja vilka nationella tävlingar man tävlar på och då ligger Billdal absolut i topp för mig, säger Douglas Lindelöw.

Överraskade på Ponny-SM

När Billdals ridklubb arrangerade Ponny-SM förra helgen dök Douglas Lindelöw upp som en överraskning på invigningen och för klubbens medlemmar är han en favorit.

– Han som ju har fullt upp tog tåget till Göteborg och var hemlig gäst och önskade barnen lycka till. Sen fick han sig en räksmörgås innan han tog tåget hem igen. Det är ju honom de ser i Scandinavium och på tv, så det var fantastiskt roligt att han gjorde det, säger Carina Olofsson, tävlingsledare för SM-tävlingarna.

ANNONS

– Det är alltid kul att kunna inspirera de yngre ryttarna att fortsätta följa sina drömmar, säger Douglas Lindelöw.

Fakta: Douglas Lindelöw

Född: 10 december 1990

Bor: Hörby

Klubb: Flyinge hästsportklubb

Främsta meriter: EM-silver i lag 2017, åtta i världscupfinalen i Las Vegas 2015, SM-guld banhoppning inomhus 2010

ANNONS