Lindelöf fångade väsktjuv – erbjuds lunch

Fotbollslandslagets Victor Nilsson Lindelöf sprang ifatt en väsktjuv på cykel och höll kvar honom tills polisen kom. Nu vill rånoffret, 90-åriga Kerstin i Västerås, tacka Manchester United-backen med en lunch.

ANNONS
|

Lindelöf är just nu på semester i hemstaden Västerås. Där fick han ett oväntat träningspass när han uppmärksammade en äldre kvinnas rop på hjälp och satte efter väsktjuven på cykel.

– Han var otrolig. Han sprang över spångar och murar, säger kvinnan till Aftonbladet.

– Det syntes att han hade fantastisk styrka och form.

Den 26-årige mittbacken kunde hålla kvar den 30-årige väsktjuven tills polisen kom, något som bekräftas av Nilsson Lindelöfs fru i hennes blogg :

"En fin dam blev av med sin handväska och vi hjälpte till. Herregud vilken märklig, stressig och jobbig situation. Damen fick tillbaka sin väska och vi fick lämna våra uppgifter", skriver Maja Nilsson Lindelöf.

ANNONS

Den äldre kvinnan fick aldrig, i samband med händelsen, någon möjlighet att tacka fotbollsstjärnan för insatsen.

– Men jag skulle vilja få tag i Victor och tacka. Jag vill bjuda på lunch, säger hon till Aftonbladet.

Väsktjuven misstänks för grov stöld och ringa narkotikabrott, skriver Aftonbladet.

Händelsen har uppmärksammats av flera brittiska tidningar, The Times och tabloiderna Daily Mail och Mirror , samt av nyhetsbyrån Reuters.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS