Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Lindblom kan ha tackat för sig i Brynäs i och med finalförlusten mot HV71. Arkivbild.

Lindblom: Klart alla vill spela NHL

Oskar Lindbloms kontrakt med Brynäs går ut. Så var SM-finalförlusten mot HV71 sista matchen i klubben?

Efter en rejält jämn finalserie hängdes silvermedaljer runt halsen på Brynäs spelare. Oskar Lindblom, 20, var en dem som åkte av isen i Jönköping i tårar av besvikelse.

- Det känns surt och det är jobbigt när man varit i föreningen så länge. Brynäs är laget i mitt hjärta. Så självklart är det jobbigt. 

Lindblom ingår i lagets förstakedja och de producerade ordentligt tidigare i slutspelet, framför allt i semifinalserien mot Frölunda.

Men i de sju finalerna fick trion bara ihop totalt sex poäng, varav två mål.

Önskade bättre

Just Lindblom gjorde ett mål, men ingen assist.

- Så klart är det inte bra. Vi har spelat helt okej, men det är klart att man skulle ha önskat bättre. Jag tycker att vi jobbar på bra och sliter, men vi får inte riktigt till det. Och det hade kanske behövts. Men det är andra som har klivit fram och gjort det riktigt bra i finalserien.

Lindblom debuterade i Brynäs A-lag 2013–14 och blev med sina 47 poäng i SHL:s grundserie den här säsongen fyra i poängligan.

Nu går hans kontrakt ut och efter succén lär han vara ett namn för Philadelphia, som han draftades av 2014.

- Vi får se hur det blir. Klart alla vill spela NHL. Om jag åker över kommer det att bli ett krig om att ta en plats. Men det är en hård sommar först.

Stolt kapten

Brynäs kapten Jacob Blomqvist var samtidigt oerhört stolt över lagets insats.

- Vi gör en kanonmatch. Det var uppdukat för en riktig drömsaga, men vi får komma igen och det kommer vi att göra. Den kämpaviljan och den lagsammanhållningen vi har. Ingen har trott på oss under hela säsongen. Ingen hade räknat med att vi skulle gå så här långt. Varken i kvarten, semin eller finalen. Vi gör en grym matchserie mot Linköping, Frölunda krigar vi ner och HV skulle vi aldrig rå på.