Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lindblom ger Brynäs guldvibbar

Oskar Lindblom har gett Brynäs och Gävle guldvibbar igen. Många jämför honom med guldhjälten från 2012, Jakob Silfverberg.

Efter den inledande finalförlusten mot HV71, 2–5 i söndags, vänder Brynäs hemåt efter sin utflykt till Göteborg och Jönköping.

Tisdagens andra SM-final blir den första i Gävle på fem år.

Lindblom, den sylvassa forwarden, kan knappt vänta.

- Det ska bli svinkul, det känns som det kommer att bli ett ruggigt drag hemma i Gavlerinken, säger han.

När Brynäs lämnade Gävle på skärtorsdagen för den sjunde och avgörande semifinalen borta mot regerande mästarlaget Frölunda var det ingen som visste om det skulle bli någon ny match på hemmaplan den här säsongen.

"Hur kul som helst"

Med två mål och en målgivande passning i 3–1-segern över Frölunda såg Lindblom till att det blir final och guldjakt. Reaktionerna hemma har han fått ta del av på avstånd.

- Jag har sett att det skrivits om att det varit högt tryck på biljetterna. Det kommer att bli hur kul som helst. Vi har så mycket mer att ge också, så det kommer att bli jäkligt kul att komma hem och det kommer att driva på laget, säger Lindblom som gjorde ett av Brynäs mål i den första finalen och med 14 poäng (4 mål+10 assist) ligger trea i slutspelets poängliga.

Finalserien är förmodligen det sista han gör hockeymässigt i Sverige då Philadelphia, som draftade honom 2014, vill ha över Lindblom till NHL. Inte konstigt efter succésäsongen där han blev tvåa i skytteligan med 22 mål – ett färre än kedjekamraten Kevin Clark.

Speciellt skott

När Jakob Silfverberg sköt Brynäs till guld 2012 med en snabb och maskerad handledsprojektil var det hans avsked till SHL.

På ståplats i Gavlerinken stod Oskar Lindblom och jublade.

Nu skjuter han själv skott som ibland för tankarna till Silfverberg, som nu jagar Stanley Cup-titel med Anaheim.

- Jag har kanske ett litet speciellt skott, men jag kan jobba på det mer. Det är mest media som pratar om likheterna (med Silfverberg), det är inget jag tänker på, säger Lindblom som tränade på måndagen utan några sviter på huvudtacklingen från HV-backen Christoffer Persson i första finalen.

Ska det bli guldjubel behöver Brynäs lyfta en del från i söndags, framför allt försvarsmässigt. Till den andra finalen får laget dessutom förstärkning på backsidan då Elias Fälth är tillbaka från skada, enligt Gefle Dagblad. Simon Bertilsson, som dragits med hjärnskakning, tränade också på måndagen, men gör förmodligen comeback i den tredje finalen på torsdag.

- Alla vet att vi kan bättre och vi har ett bra läge. Det är sex matcher kvar av säsongen så det är ingen panik. Det är bara att försöka vinna nästa match, säger Lindblom.