Pernilla Lindberg är tillbaka på golfbanan efter majorsegern i ANA Inspiration (bilden). Hon är åter med i täten efter första rundan av LPGA-tävlingen på Hawaii.
Pernilla Lindberg är tillbaka på golfbanan efter majorsegern i ANA Inspiration (bilden). Hon är åter med i täten efter första rundan av LPGA-tävlingen på Hawaii.

Lindberg tillbaka efter hektisk vecka

Det är inte helt lätt att ställa om fokus efter att ha vunnit en första golfmajor. Men Pernilla Lindberg är bra med i LPGA-tävlingen i Oahu, Hawaii – hennes första efter segern i ANA Inspiration.

ANNONS
|

Bästa svenska efter första speldagen på Hawaii är Martina Edberg. Fyra under par innebär en andraplats som delas med kanadensiskan Brooke M Henderson och sydkoreanska Haeji Kang.

Kinesiskan Feng Shanshan leder sedan hon gått runt på 67 slag, fem under par.

Hektisk vecka

Pernilla Lindberg gick första rundan på två under par, och är tre slag bakom ledaren. Med tanke på uppståndelsen de senaste tio dagarna får det nog anses vara en duglig start.

- Det har varit hektiskt. Och när du väl är ute på banan så känner inte golfbollen av om du har vunnit en major eller inte, säger Pernilla Lindberg.

ANNONS

31-åringen gick ut på första tee med tron att hon för första gången i karriären skulle presenteras för publiken som "majorvinnaren Pernilla Lindberg". Men det uteblev.

- Jag hade nästan förväntat mig att de skulle introducera mig så, säger Pernilla Lindberg.

- Men jag föredrar snarare att de bara säger "Från Sverige, Pernilla Lindberg", så att de kommer till sak. I dag blev det liksom att jag tänkte "ska de säga det eller inte?".

Svårfokuserat

Segern i årets första major, ANA Inspiration, gjorde att hon klättrade från plats 95 till plats 33 på världsrankningen. Den ledde också till en allt annat än optimal uppladdning inför helgens tävling.

Dagen före tävlingen på Hawaii stod hon exempelvis på puttinggreenen i två timmar, men lyckades bara fila på själva puttningen i 30 minuter.

- Det har nog varit mina minst produktiva träningsdagar inför en turnering någonsin. Alla vill komma fram och säga hej och gratulera mig. Det här är något som man inte får vara med om så ofta, så självklart vill jag ställa upp. Jag vill njuta av det och omfamna det, säger Lindberg.

ANNONS

Madelene Sagström gick första rundan på ett under par, Camilla Lennarth på ett över par, Anna Nordqvist på tre över par och Dani Holmqvist på fyra över par.

TT-Reuters

ANNONS