Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Pernilla Lindberg blev 26:a och bästa svensk.

Lindberg 26:a och bäst i svenskt majormörker

Det blev ingen rolig avslutning på de blågula golfarnas majorår. När amerikanskan Angela Stanford vann Evian Championship blev Pernilla Lindberg 26:a och bästa svenska.

Pernilla Lindberg vann ANA Inspiration i april och såg på så sätt till att majoråret i praktiken var en succé redan efter en tävling.

Men därefter har svenskorna varit på behörigt avstånd från tätstriden i fyra majors i rad. I Évian-les-Bains har Lindberg legat lite i ingenmansland i stort sett hela tävlingen och till slut landade hon på tre slag under par, efter rundorna 72–70–69–70.

Puttningen för svag

En stabil insats, men inte mycket mer än så. Ändå räckte det till att med god marginal bli bästa svenska.

- På ett sätt känns det som att jag har spelat dåligt, jag har inte fått ut full kapacitet någon dag. Ändå gör jag min bästa placering, så på något sätt är väl det ändå lite positivt, säger Lindberg till TT.

- Jag har slagit bollen tillräckligt bra, men det har varit en vecka som puttarna inte trillar i. Första dagen kanske jag slog puttarna lite dåligt, men sedan tycker jag att jag har slagit dem bättre och bättre. Men de vill ändå inte gå, ibland är det bara så.

Övriga tre svenskor som klarade kvalgränsen hade inte mycket att jubla över efter söndagens avslutningsrunda:

• Regerande mästaren Anna Nordqvist hade sedan tidigare spelat bort alla sina chanser och hade slut på energi redan på lördagen. Nu inledde hon visserligen slutrundan med tre tidiga birdies, men tappade sedan och slutade delad 44:a på två över par totalt. Nordqvist kan därmed summera sitt sämsta majorår någonsin i karriären.

• Caroline Hedwall spelade för att slå sig in bland de 100 bästa på LPGA-tourens penningliga, för att slippa kvala senare i höst. Det gick inte vägen. Hedwall inledde sista rundan med att tappa fyra slag på sitt första hål – en kollaps hon aldrig riktigt repade sig från. Hedwall slutade 54:a.

• Dani Holmqvist var bäst av svenskorna efter första rundan, men har sedan tappat placeringar för varje dag som gått. Nu kom ett rejält ras som avslutning och Holmqvist fick nöja sig med 65:e plats.

Seger för Stanford

I täten hade amerikanskan Amy Olson en tvåslagsledning inför sista rundan och hon såg länge ut att hålla hela vägen. Men Olson stod för en praktfull genomklappning på sluthålet, där det blev en dubbelbogey. I stället vann 40-åriga veteranen Angela Stanford sin första majortitel på totalt 12 under par, ett slag före Olson och ytterligare tre spelare.