Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges målvakt Hedvig Lindahl fick släppa tre bollar förbi sig mot Italien.

Lindahls nolla spräckt: "Inte bra"

Från noll insläppta mål på två matcher till tre insläppta i en. Hedvig Lindahl fick se sin EM-nolla spräckas mot Italien.

För första gången sedan plattmatchen i gruppspelet i OS mot Brasilien – som slutade 1–5 – släppte Sverige in fler än två mål i samma match.

Mot Italien blev det förlust med 2–3 i den avslutande gruppspelsmatchen i EM.

- Vi visste att de nog var taggade och skulle göra en bra insats. Vi visste att de skulle stå för bra inlägg – det var väl så två av målen kom – men att de gjorde det på ett så bra sätt blev vi kanske lite överrakade över. Vi hade i alla fall inte något motdrag, säger Lindahl, som fick en nykomponerad backlinje framför sig när förbundskaptenen Pia Sundhage valde att vila flera av de tidiga startspelarna.

- Jag tycker vi som lag inte lyckas med tanke på hur Italien anfaller mot oss i första halvlek. Det är synd att hänga allt på en backlinje. Jag tycker vi som lag förlorar den här matchen, säger Lindahl.

I kvartsfinalen, dit Sverige går som grupptvåa, väntar nu värdnationen Nederländerna på samma arena som där Sverige mötte Italien.

- Det är givetvis aldrig bra att släppa in tre mål, det var länge sedan vi gjorde det. Men förhoppningsvis är det en plattmatch och sedan är vi tillbaka på banan. Vi får se hur känslan är i kvarten, säger Lindahl.

Hon tror att Sverige kommer kunna skaka av sig förlusten.

- Jag tycker inte man ska dra för stora växlar av det här. Det var inte bra, det är inte någon som tycker vi stod för en bra insats. Om det smyger sig in en oro, att vi inte är bra helt plötsligt? Då är vi fel ute. Men jag känner inte så, för vi gjorde en så bra andra halvlek.