Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Lindahl nominerad - kan bli årets spelare

I somras vann hon svenska folkets hjärtan när hon storspelade i OS, där Sverige tog silver. Nu kan Hedvig Lindahl bli utsedd till årets kvinnliga fotbollsspelare av BBC. Målvaktsstjärnan är en av fem nominerade.

Det svenska damlandslaget i fotboll bjöd fansen på en nära magisk sommar förra året, då man lyckades ta silver i OS i Rio de Janeiro.

Bredvid straffhjälten Lisa Dahlkvist var målvakten Hedvig Lindahl en av lagets mest framstående spelare, och stoppade både USA och Brasilien på vägen till finalen.

Fick diamantbollen

34-åriga Lindahl fick diamantbollen på Fotbollsgalan som Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare förra året, och nu uppmärksammas hon också internationellt.

Det brittiska mediebolaget BBC utser årligen "BBC Women's Footballer of the Year" (världens bästa kvinnliga fotbollsspelare) och nu är den svenska målvaktsstjärnan en av de nominerade.

Tävlar mot Marta

De övriga nominerade är tyskan Melanie Behringer, norskan Ada Hegerberg, kanadensiskan Christine Sinclair och en viss brasilianska vid namn Marta.

Kandidaterna är framtagna av förbundskaptener, spelare och journalister men nu kan allmänheten att kora vinnaren genom en omröstning på BBC:s hemsida.

Vinnaren utses den 30:e maj.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.