Linda Cerruti rasar efter sexistiska kommentarer

Konstsimmerskan Linda Cerruti poserade med sina medaljar hängandes på låren – och fick motta sexistiska kommentarer.
Nu rasar italienskan på sociala medier.
”Jag är fullständigt chockad och äcklad”, skriver hon.

ANNONS
|

Linda Cerruti hade ett mycket lyckat hemma-EM i Rom, där hon Den kammade hem hela åtta medaljer.

Efter mästerskapet valde konstsimmerskan att lägga upp en bild på Instagram där hon poserar med alla sina vunna medaljer. Hon står på huvudet på bilden och låter medaljerna hänga från hennes utsträcka ben.

”En vecka senare tittar jag på mina medaljer med en oändlig glädje. Det ligger stora uppoffringar bakom dessa”, skriver hon på Instagram.

Mottog tusentals sexistiska kommentarer

Linda Cerruti har över 61 000 följare på Instagram, men bilden fick såpass stor spridning att den gillades av över 100 000 personer. Kommentarsfältet fylldes av hyllningar av alla de slag, men också av nedvärderande och sexistiska kommentarer vilket fått henne att ryta ifrån.

ANNONS

”Jag är fullständigt chockad och äcklad över de hundratals, sannolikt tusentals, av opassande och sexistiska kommentarer som dessa vulgära personer är ansvariga för”, skriver hon på Instagram.

Enligt Cerruti ska det ha rört sig om tusentals nedvärderande kommentarer till bilden som hon la upp.

”Jag förtjänar inte en drös nedvärderande kommentarer som sexualiserar min kropp”.

Hon fortsätter:

”Efter över 20 år med träning och stora uppoffringar tycker jag, milt uttryckt, att det är skamligt och hjärtskärande att läsa alla dessa människor som skämtar och sexualiserar min kropp”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS