Lindås och Häcken segrare i GP:s padelturnering

Lindås Waves och BK Häcken tog hem GP:s padelturnering. Nu får de tillsammans komma överens om var för välgörande ändamål som prissumman på totalt 20 000 kronor ska hamna.
– Det var ett jätteroligt evenemang, säger Lindås Waves Victoria Wallenstam, 27.

ANNONS
|

Under lördagen arrangerade GP en padelturnering för välgörenhet i Padel Arena Frihamnen. De vinnande lagen på dam- och herrsidan skulle tillsammans få komma överens om vilket välgörande ändamål som prissumman på 20 000 kronor skulle gå.

På damsidan var det IK Sävehofs Ella Frykmer och Nina Koppang som tog sig till final. Där ställdes det mot Lindås Waves Victoria Wallenstam och Caisa Carning. Och det var de sistnämnda som skulle ta hem segern.

– Vi vann väl för att vi hade ett bra spel och kommunicera bra. Vi har tränat lite padel inför detta. Vi har väl bara spelat tre gånger ihop, men jag inte har spelat jättemycket padel överlag, säger Carning.

ANNONS

– Jag har spelat kanske i ett år så det är väldigt roligt, säger Wallenstam.

LÄS MER:Göteborgsprofilerna gjorde upp i padel – för välgörenhet

– Jag spelar lite serier också. Jag var väl förberedd men i veckan när vi spelat mot andra har vi bara förlorat så det var skönt att vinna.

– Självförtroendet var inte på topp innan men nu är det tillbaka igen, svarar Carning.

Men det var inte vinsten som var det viktigaste den här dagen. Det tyckte i alla fall inte de båda segrarna.

– Det var jättekul att träffa andra och lära känna dem. Det var ett jätteroligt evenemang tycker jag för man får snacka med helt nya människor och höra deras historia och om deras satsning på idrott, säger Wallenstam.

Häcken vann herrklassen

På herrsidan var det Häcken som gick segrande ur finalen mot Öis när hisingelagets representanter Gorgin Shoai och Paul Robinson motade bort Pierre Edström och Morgan Nilsson.

– Det var ett kul initiativ och att spela mot nya spelare, säger Robinson.

LÄS MER: Så blir du bra på padel – tips från svenska mästarna

Shoai och Robinson är båda flitiga padelspelare sedan fem år tillbaka och dominerade turneringen från start till mål.

– Det som är kul med padel är att alla kan spela det. Jag hade inte spelat någon racketsport tidigare på riktigt – den enda racketsport jag kommit nära är tennisen med mina kompisar. Men här kan alla spela och alla kan höja sig. Det går rätt fort att höja sig för att man kan hålla bollen i spel länge.

ANNONS

Nu återstår det bara för segrarna att tillsammans alltså komma överens om var vinstpengarna ska gå.

LÄS MER: Rivalerna Viktor Stjern och Pierre Bonfré blev bäst tillsammans – i padel

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS