Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Albin Jansson toppar den interna poängligan i Lindås men ser ut att missa derbyt. Bild: PER WIKLUND
Albin Jansson toppar den interna poängligan i Lindås men ser ut att missa derbyt. Bild: PER WIKLUND

Lindås jagar derbyrevansch mot Pixbo

Lindås första år i innebandyns högsta liga har blivit tufft. Men inför fredagens derby är de laddade för revansch efter förlust senast i derbyt.
– Det har varit en stor omställning att vara nykomlingar, säger assisterande tränare Mathias Bernvid.

Lindås har fått det tufft i innebandyns finrum. På seriens fjorton inledande matcher har det fått med sig två vinster och en oavgjord. Vilket gör att de ligger på fjortonde och sista plats i serien. Närmast framför har de IBF Örebro på 10 poäng och för att ta sig över strecket, och passera Höllvikens IBF, behövs ytterligare tre poäng.

– Självklart är vi inte nöjda med att ligga sist. Vi tycker att det finns en två-tre lag som vi tycker är bättre än. Så vi är inte nöjda på något sätt, säger assisterande tränare Mathias Bernvid och fortsätter:

– Det har varit en stor omställning att vara nykomlingar. Vi är vana vid att ligga i toppen så att plötsligt ligga i botten blir en omställning för spelarna.

"Finns en stor rivalitet mellan klubbarna"

Nu väntar alltså derby mot Pixbo. När lagen möttes tidigare under säsongen blev resultatet 6-4 till Pixbo efter att Lindås tappat en 4-2-ledning. Under matchen uppstod två situationer som gjorde att Pixbo i efterhand anmälde Lindåsspelarna Max Källerteg och Albin Jansson till SSL. Resultatet av den anmälan blev att de båda stängdes av i 5 respektive 2 matcher.

– Det finns absolut en derbykänsla i matchen. Det är flera spelare i båda lagen som har bytt mellan lagen och det finns en stor rivalitet mellan klubbarna. Speciellt efter senaste derbyt så har det spätts på ännu mer. Det kommer bli roligt, säger Bernvid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.