Albin Jansson toppar den interna poängligan i Lindås men ser ut att missa derbyt.
Albin Jansson toppar den interna poängligan i Lindås men ser ut att missa derbyt. Bild: PER WIKLUND

Lindås jagar derbyrevansch mot Pixbo

Lindås första år i innebandyns högsta liga har blivit tufft. Men inför fredagens derby är de laddade för revansch efter förlust senast i derbyt.
– Det har varit en stor omställning att vara nykomlingar, säger assisterande tränare Mathias Bernvid.

ANNONS

Lindås har fått det tufft i innebandyns finrum. På seriens fjorton inledande matcher har det fått med sig två vinster och en oavgjord. Vilket gör att de ligger på fjortonde och sista plats i serien. Närmast framför har de IBF Örebro på 10 poäng och för att ta sig över strecket, och passera Höllvikens IBF, behövs ytterligare tre poäng.

– Självklart är vi inte nöjda med att ligga sist. Vi tycker att det finns en två-tre lag som vi tycker är bättre än. Så vi är inte nöjda på något sätt, säger assisterande tränare Mathias Bernvid och fortsätter:

ANNONS

– Det har varit en stor omställning att vara nykomlingar. Vi är vana vid att ligga i toppen så att plötsligt ligga i botten blir en omställning för spelarna.

"Finns en stor rivalitet mellan klubbarna"

Nu väntar alltså derby mot Pixbo. När lagen möttes tidigare under säsongen blev resultatet 6-4 till Pixbo efter att Lindås tappat en 4-2-ledning. Under matchen uppstod två situationer som gjorde att Pixbo i efterhand anmälde Lindåsspelarna Max Källerteg och Albin Jansson till SSL. Resultatet av den anmälan blev att de båda stängdes av i 5 respektive 2 matcher.

– Det finns absolut en derbykänsla i matchen. Det är flera spelare i båda lagen som har bytt mellan lagen och det finns en stor rivalitet mellan klubbarna. Speciellt efter senaste derbyt så har det spätts på ännu mer. Det kommer bli roligt, säger Bernvid.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS