Liljegärd avgjorde när Göteborg vann

ANNONS
|

Göteborg FC är ny serieledare. I alla fall fram till att Malmö mött Hammarby. Men segern mot Kristianstad satt långt inne. Inte förrän i andra halvlek började det hända saker på Valhalla.

Först satte Sara Lindén 1-0 på passning från Lisa EK. Kristianstad kvitterade och gjorde sedan också 2-1. Sedan satte Ek en straff och alldeles i slutet ordnade hon fram en till. Den skickade Liljegärd i mål.

Torbjörn Nilsson:

- Vi var nere för räkning. Kristianstad är ett lag som jobbar hårt och vi har aldrig jobbat så hårt som vi gjorde i dag. Tjejerna visade tåga och det är roligt att guldet finns inom räckhåll.

ANNONS

- Men vi spelade lite stressat, för resultatet. Hoppas vi kan spela mer avslappnat sista matchen.

Ett litet orosmoment kan dock finnas. Jane Törnqvist blev tvungen att byta i paus.

- Jag fick en känning i högra låret och ville inte riskera något, säger Törnqvist.

Här nedan kan du läsa rapporteringen från matchen:

20.50) SLUT! Göteborg vinner matchen. Puh, kan man säga för Göteborg FC:s del. Nu har Malmö match i morgon. Sedan återstår en omgång av serien. Malmö har det i egna händer med en poäng mer vid vinst i morn. Men Göteborg hänger på. Spännande, spännande...

20.47) Slutminuter. Enligt rapporter blev det kramkalas hos Torbjörn Nilsson vid målet. Kan vänta oss mer sådant om resultatet står sig.

20.44) Klockan på 86. Lisa Ek ska ha beröm. Hon spelade fram till ettan, satte själv tvåan och fixade straffen till trean.

20.42) STRAFF för Göteborg! När Lisa Ek rivs ner. Och Liljegärd sätter den! 3-2!

20.36) Hårt jobb som gäller för Göteborg nu, om det ska bli några tre poäng. Linnea Liljegärd hade nyss ett jätteläge att göra 3-2, men skottet går utanför.

20.29) Rött kort till Kristianstads Atladottir. Samtidigt som GP:s Thomas Björklund rapporterar:

- I 76:e minuten hade Johanna Almgren ett jätteläge. Göteborg försöker trycka på nu.

ANNONS

20.23) Spännande värre nu! Med cirka 25 minuter kvar.

20.21) Straff för Gbg. Dahlkvist nedriven. Lisa Ek fram, sätter den bombsäkert! 2-2!

20.19) 1-2! Rasmussen fixar ledningen till Kristianstad! På kontring, i matchminut 61.

20.17) Tungt för Göteborg, naturligtvis. Lindén och company hann inte mer än att glatt skutta tillbaka till sin planhalva innan Kristianstad ville göra likadant.

20.14) 1-1! Susanne Moberg nickar in kvitteringen - upp i krysset dessutom. Bra inlägg av Vidarsdottir.

20.11) Ett fint mål av Sara Lindén, Göteborgs egna skyttedrottning.

- Hon höll i från sig försvararen och lägger bollen vid sidan av Hedvig. Kan också säga att Kristianstad ett par minuter innan hade ett jätteläge via Rasmussen som sköt tätt utanför, säger GP:s Thomas Björklund på Valhalla.

20.09) 1-0 till Göteborg! Målskytt Sara Lindén!

20.06) Kör vi rapport från GP:s Thomas Björklund igen då. Från Valhalla:

- Kristianstad körde en Real Madrid i paus och väntade lite för länge med att gå ut. Att säga om första halvlek är väl att Göteborg spottade upp sig de sista 20-25 minuterna. De hade tre bra chanser på kort tid. Nu får vi se vad de kan hitta på här i andra.

20.04) Linnea Liljegärd har bytts in. Jane Törnqvist har gått ut. Oklart varför än så länge. Almgren går i alla fall ut på kanten, Catrine Johansson ner som ytterback. Och Liljegärd på topp då.

ANNONS

20.02) Andra halvlek är igång!

19.49) Halvtid på Valhalla och fortfarande 0-0. Inte jättemånga heta lägen att rapportera om så här långt. Men 45 minuter återstår!

19.43) Alldeles i slutet av första halvlek nu. Göteborg har haft några halvlägen men får inte riktigt till det i de sista momenten.

19.31) GFC:s Stensland får friläge men misslyckas med avslutet.

19.28) Rapport från GP:s reporter Thomas Björklund, som är på Valhalla. Han säger så här:

- Mycket ställningskrig än så länge. Göteborg försöker hitta luckor i ett kompakt Kristianstad, men hittills har alla bollar blivit för långa eller så har Gbg-spelarna ställts offside.

Hur mycket folk är det?

- 400-500. Ah, 500 är det nog. Det är färre än i Champions league-matchen tror jag. Ingen publik sitter på andra sidan utan alla är här under taket. Det är rätt höstrått i luften.

19.27) Catrine Johansson får tag i bollen och kommer nästan fri. Hon får iväg ett skott - men där finns Hedvig Lindahl i vägen. Bästa läget hittills för GFC.

19.13) Kristianstad har redan hunnit skapa några farligheter. Odinsdotter har haft en fint läge bland annat.

19.02) Matchen är igång.

Göteborg ställer upp med följande lag:

Kristin Hammarström–Marlene Sjöberg, Linda Sembrant, Jane Törnqvist, Anna Ahlstrand–Catrine Johansson, Ingvild Stensland, Lisa Dahlkvist, Lisa Ek–Johanna Almgren, Sara Lindén

ANNONS

Kristianstads lag: Lindahl-Odinsdottir, Arnardottir, Atladottir, Johnsson-Nilsson, Björck, Betschart-Rasmussen, Vidarsdottir, Moberg

ANNONS